Mermerni vodoskok u Zemunu

S. V.

26. 06. 2018. u 14:42

Na raskrsnici Gospodske i Lagumske započet projekat 54 fontane. Vredna savremena skulptura od aranđelovačkog mermera, delo profesora Dušana Petrovića, oplemenila je popularno šetalište

Мермерни водоскок у Земуну

Foto Beoinfo

FONTANA sa česmom koja se nalazi na raskršću zemunskih ulica Gospodske i Lagumske, na samom početku pešačke zone, juče je puštena u rad. Vredna savremena skulptura od aranđelovačkog mermera, delo Dušana Petrovića, profesora vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, oplemenila je ovo popularno šetalište.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić naglasio je da postoji plan prema kojem će ove godine biti postavljeno još nekoliko vodoskoka.

- Urađena je u aranđelovačkom mermeru, plavi tok - objašnjava profesor FLU Nikola Šuica. - Za ovu vrstu mermera geološka svojstva promene boje su zagonetka, gruba i rudimentarna svetlosiva usled nalivanja i protoka vode dobija i simbolično plavetnilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Bucko

26.06.2018. 15:20

čime smo zasloužili da svoje uvrnute frustracije ispoljavaju u Gospodskoj ulici u Zemunu , šta li će još smisliti da bi zadovoljili svoju sujetu , parada kiča , vratiti izgled ulice kakav i zaslužuje Zemun

MatijaBG

26.06.2018. 17:27

@Kole - Ko betonske vaze naslagane jedna na drugu...kao da je neko zaboravio da odnese šut:)

zvonko zemun

26.06.2018. 17:41

Bože,šta napraviše od Zemuna!!! I to oni koji nemaju veze sa Zemunom,koji ne osećaju Zemun kao svoj grad.Alo vi koji ste postavili ovo ČUDO bolje da ste popravili STARE BUNARE u Zemunu pošto su oni ISTORIJA ovog nekada prelepog grada.I uklonite ovo NESTVARNO ČUDO iz ove prelepe ulice.To je isto kao kada bi mene matorog konja postavili među prelepe devojke!!!