Najnovije vesti
Vesti Beograd
Nagrade za najbolje đake sa Novog Beograda

Nagrade za najbolje đake sa Novog Beograda

Opština Novi Beograd je tradicionalno i ove godine, prigodnim poklonima nagradila učenike novobeogradskih osnovnih i srednjih škola koji nose titulu vukovca, sportiste ili đaka generacije. Klasike domaće književnosti dobilo je 370 učenika osnovnih i 40 učenika srednjih škola sa teritorije opštine Novi Beograd.

Novi Beograd Foto: Opština Novi Beograd / Promo
Novi Beograd

Na svečanoj dodeli nagrada kojoj su prisustvovali najuspešniji učenici 20 osnovnih i šest srednjih novobeogradskih škola, pored nagrada u književnim delima najbolji srednjoškolci dobili su i sezonsku kartu za otvoreni bazen "11. april", koju će moći da koriste svakod dana tokom celog leta. Ova kartica za besplatno plivanje na bazenu "11. april" već je podeljena svim osnovcima sa teritorije opštine Novi Beograd.

Đacima se obratio i predsednik opštine Aleksandar Šapić.

- Želim vam mnogo sreće u novim iskušenjima koja vam dolaze, kako osnovcima tako i srednjoškolcima. Ponoviću vam sada nešto što ste verovatno puno puta čuli od vaših nastavnika, profesora i roditelja: uživajte u momentima u kojima ste sada, jer ipak je ovo najbezbrižniji deo vašeg života i sve što kasnije bude dolazilo iziskivaće više obaveza, briga i sve ono što jedan život nosi. Drago mi je što na našoj opštini iz godine u godinu imamo jako uspešne mlade ljude koji su u samom vrhu svega čime se bave, i to je jedno veliko zadovoljstvo za mene koji sam u ovom periodu života predsednik novobeogradske opštine. Pored svih uspeha koje znam da ćete u životu dalje ostvariti, želim vam i da postanete časni i pošteni ljudi, jer to je ono što je i najbitnije – poručio je Šapić okupljenim učenicima.