Kultura

Futurološki pristup nastavi

U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović“ promovisana je knjiga “Futurološki pristup nastavi“ autorke, Filduze Prušević Sadović. Knjiga sadrži metode, smjernice i alate potrebne učiteljima u budućem radu sa učenicima. Inovativnost u nastavi, aktivnost učenika, bolja komunikacija između učenika i nastavnika, adekvatna priprema učenika za gradivo, samo su neke od preporuka u ovom pedagoškom i didaktičkom djelu. Iako ne postoji jednostavan recept za uspješn čas autorka Filduza Prušević Sadović kaže da je važno da u svakom momentu učenik bude u centru nastavnog procesa.

” Težište nastve treba pomjeriti sa nastvanika na učenika. Učenik je onaj koji mora da učestvuje kako u planiranju tako i u samoj realizaciji časa, odnosno evaluaciji spostvenog uspjeha. Na taj način ćemo stvoriti odgovorne i aktivne učesnike društvenog života koji će sutra moći da budu dobri u svakom poslu kojim se budu bavili “, rekla je autorka knjige dr. Filduza Prušević Sadović.

O knjizi su osim autorke govorili i ljudi koji su dugo u prosveti, književnica i dugogodišnji radnik u prosveti Mevluda Melajac, učitelj u OŠ „Desanka Maksimović”, Mirsada Tripković i rukovodilac odjeljenja Učiteljskog fakulteta u Novom Pazaru prof. dr. Sefedin Šehović .

 

Podeli