Najnovije vesti
Vesti Politika
Vulin: Vojska se ponosi Visokim studijama bezbednosti

Vulin: Vojska se ponosi Visokim studijama bezbednosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas svedočanstva o uspešno završenom usavršavanju polaznicima sedme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, što je najviši nivo usavršavanja u sistemu vojnog školstva.

Novi Sad, Aleksandar Vulin, Miloš Vučević, Protokol, Penzioneri Foto: Robert Getel / RAS Srbija
Novi Sad, Aleksandar Vulin, Miloš Vučević, Protokol, Penzioneri

Ministar je u obraćanju polaznicima istakao da su studije VSBO nešto čime se srpska vojska i Vojna akademija s pravom ponose.

- Posebno sam ponosan na internacionalni karakter naše škole. Učimo jedni od drugih i na kraju shvatimo da su izazovi sa kojima smo suočeni gotovo isti - mržnja, zlo terorizma, pokušaj prekrajanja granica, menjanje društvenog uređenja - naveo je Vulin.

On je ukazao na značaj permanentnog usavršavanja, dodajući da su studije na VSBO prilika da se sagledaju i stavovi i mišljenja drugih političkih i društvenih aktera.

- Visoke studije bezbednosti i odbrane su velika privilegija i svi vi koji ste danas uspešno okončali svoje školovanje treba da znate da ste izabrani pažljivo, da ste izabrani sa razlogom i da se od vas mnogo očekuje - naglasio je ministar.

On je polaznicima sedme klase poručio da ih oznaka o završenom VSBO povezuje i svedoči da je reč o ljudima koji su mnogo naučili i koji su spremni i dalje da uče, a posebnu zahvalnost izrazio je i polaznicima iz inostranstva.

- Mi smo pred vas izneli naše znanje, ali i naše ljude, najbolje među najboljima. Hoću da znate da u budućnosti možete da računate na njih kao prijatelje, baš kao što verujemo da i mi možemo da računamo na vas - poručio je Vulin.

Govoreći o perspektivama VSBO, ministar odbrane je istakao da će se taj nivo usavršavanja razvijati i omogućiti svim polaznicima koji nisu bili deo bezbednosti, da razumeju kakav je sistem bezbednosti i da u modernom svetu ne postoji ni jedna oblast političkog i društvenog života u kome ova tema nije važna.