„Застава оружје“ добија нову производну халу

У изградњу новог производног погона фабрике „Застава оружје“ биће уложено око 2 милиона евра.

Новац је обезбеђен из буџета Владе Републике Србије намењеног за модернизацију производње у овом предузећу и сосптвених прихода фабрике оружја.

Извођач радова биће изабран у наредних месец дана, а изградња би требало да буде завршена до фебруара наредне године.

У новој хали биће ангажовано између 150 и 200 нових, претежно производних радника, који ће у међувремену бити стручно оспособљени за тај посао.

Изградња производног погона фабрике „Застава оружје“ од 4.000 квадрата део је инвестиционог програма Владе Републике Србије, који се реализује у циљу модернизације производње и решавања инфраструктурних проблема у овом предузећу.

Нова хала биће изграђена по најсавременијим стандардима, првенствено онима који се тичу енергетске ефикасности и надоместиће недостатак просторних капацитета уништених током бомбардовања 1999. године.

Инсталирањем опреме у новом производном погову, постојећи процеси биће растерећени, што ће отворити могућност за повећање обима производње.

Производни капацитети максимално су упослени, уговорена је производња до краја ове и за првих шест месеци наредне године, а у току је уговарање послова за трећи квартал 2019.

У изградњу новог производног погона фабрике „Застава оружје“ биће уложено око 2 милиона евра.

Половина од тог износа обезбеђена је из инвестиционог програма Владе Републике Србије, док другу половину чине средства обезбеђена из сопствених прихода овог предузећа.

У фабрици оружја у току је инсталирање најсавременијих обрадних центара у које је крагујевачка наменска уложила 700.000 евра из текућег пословања.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *