ZAVRŠENA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Evo koliko će Beograđani plaćati profesionalnog upravnika zgrada

Tanjug

26. 06. 2018. u 17:46

Usvajanjem više odluka, među kojima je i predlog odluke o izradi plana generalne regulacije u vezi sa izgranjom beoradskog metroa, Skupština grada Beograda završila je danas sednicu

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ: Ево колико ће Београђани плаћати професионалног управника зграда

Sednica skupštine Beograda
Foto: Tanjug

Usvajanjem više odluka, među kojima je i predlog odluke o izradi plana generalne regulacije u vezi sa izgranjom beoradskog metroa, Skupština grada Beograda završila je danas sednicu.

Utvrđen je iznos naknade koju će stanari koji nisu izabrali upravnika zgrada plaćati za usluge profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava.

Kako je utvrđeno, naknada zavisi od veličine zgrade i kreće se od 240 do 366 dinara na mesečnom nivou.

Pročitajte još - Upravniku po stanu od 240 do 336 dinara


Odbornici su odlučili i da nova zgrada Filharmonije bude izgrađena u Bloku 13 na Novom Beogradu, kao i da pasaž između Jugoslovenske kinoteke i zgrade sadašnje Filharmonije na Studentskom trgu ponese ime glumca srpskog porekla Karla Maldena.

Naredna sednica će biti održana već u petak, 29. juna, kada će na dnevnom redu biti i rebalans budžeta.

ZA UNIŠTAVANjE AMBROZIJE 30 MILIONA DINARA

Skupština grada Beograda usvojila je danas program suzbijanja ambrozije u gravnom gradu za 2018. godinu, a za tu namenu biće izdvojeno 30 miliona dinara.

Program predviđa da se prvo obavi monitoring i mapiranje ambriozije, a potom u avgustu, septembru i oktobru uništavanje korova.

Naveo je da je ove godine udvostručen prostor za mapiranje i monitoring, tako da će obuhvatiti 160 hektara, dok će 60 hektara biti tretirano hemijskim sredstvima.

Ambrozija, Foto: V. Danilov

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je na sednici Skupštine grada istakao da veliki broj sugrađana ima problem sa alergijom na ambroziju, a da su čak zabeleženi slučajevi kolektivnog odmora zbog problema izazvanih ovim korovom.

Podsetio je da je Grad Beograd prošle godine počeo sistematsko rešavanje ovog problema.

Mladenović je rekao da se ambrozija brzo širi, ima je u svim delovima grada, a najviše na neuređenim građevinskim površinama koje su uglavom u privatnom vlasništvu.

Istakao je da su građani prijavljivali lokacije sa ambrozijom, a da su u čitavu akciju bile uključene i gradske opštine.

Mladenović kaže da je veoma važno da se ova korovska biljka uništi pre cvetanja.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Plan generalne regulacije za "TENT A", čime se stiče planski osnov za izgradnju fabrike za odsumporavanje, koja će regulisasti kvalitet životne sredine u Obrenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Horus

27.06.2018. 00:26

Bre, dokle cete da podgrevate gnev neupucenih ljudi? To nisu naknade za upravnike vec za troskove upravljanja a to je velika razlika jer je to bruto iznos koji se placa organizatoru profesionalnog uoravljanja a profesionalni upravnik je zaposlen kod organizatora. Cak i da upravniku pripadne polovina tog iznosa to mu je bruto iznos zarade pa kad odbijete porez i doprinose recite da li je raj za upravnike, s tim da niste ni spomenuli njihove obaveze i odgovornost!!!

soliterac Nbgd

27.06.2018. 15:47

Mi naseg komsiju predsednika SS placamo 100 evra mesecno. Odrzava sastanke nekoliko puta godisnje, brine o podrumu, i zajednickim instalacijama i to je to. Sta ce ovi profi ustvari raditi?Moj soliter ima oko 140 stanova i dao bi oko 45.000 , ustvari isto kao za potrosnju vode ili zaj. struju. nesto tu treba menjati.