Najnovije vesti
Vesti Politika
Srpska lista: Pronaći počinioce napada na srpskog mladića

Srpska lista: Pronaći počinioce napada na srpskog mladića

Srpska lista saopštila je da očekuje da će institucije zadužene za očivanje mira i bezbednosti najhitnije pronaći i kazniti počinioce napada na srpskog mladića u Suvom Dolu u severnoj Kosovskoj Mitrovici i svih prethodnih napada, čime će poslati jasnu poruku da nasilje ne sme proći nekažnjeno.

srpska lista kosovo
srpska lista kosovo

U saopštenju se navodi da je, uprkos dogovoru koji su pre dva dana u Briselu postigli predsednici Srbije i samoproglašenog Kosova da se problemi na Kosovu i Metohiji rešavaju dijalogom i da je potrebno sačuvati mir, sinoć u Suvom dolu izvršen oružani napad na Aleksandra Jovetića.

"Ekstremini krugovi među Albancima pokazuju da im smeta dijalog i nastojanje da se problemi rešavaju razgovorom, te i ovim napadom pokazuju svoju nervozu i želju za destabilizacijom situacije", ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste pojašnjavaju da je iz automobila u pokretu pucano na Jovetića, koga svi u Kosovskoj Mitrovici znaju kao primernog mladića i koji je samo pukom srećom prošao bez težih povreda, opasnih po život.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić uputio je zahtev Policijskoj stanici Severna Mitrovica da najhitnije uspostavi punkt u ovom selu kako bi bili sprečeni eventualni novi incidenti.

Jovetić je sinoć upucan iz pištolja u potkolenicu i posle operativnog zahvata u bolnici u severenoj Kosovskoj Mitrovici nalazi se van životne opasnosti.