');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

"MAJMUNČINO" Nakon što je žena profesora pretresala torbe na pravnom u Kragujevcu, zaposleni u centru NOVOG SKANDALA

Luka Petrović, student Pravnog fakulteta i predsednik Evropskog udruženja studenata pravnih fakulteta prijavio je Dušana Šipovca, šefa Službe opštih poslova na Pravnom fakultetu u Kragujevcu da ga je najgrublje izvređao u prisustvu dekana, studenata i profesora ovog fakulteta.

Luka Petrović, student Pravnog fakulteta Kragujevac Foto: RAS Srbija
Luka Petrović, student Pravnog fakulteta Kragujevac

To je novi skandal na Pravnom fakultetu u Kragujevcu posle iznošenja činjenica da je Nadežda Pavlović, supruga profesora Marka Pavlovića, prisustvovala ispitima i kolokvijumima i, prema tvrdnji Asocijacije studenata, pretresla torbu jednoj studentkinji.

- Mene je pred petoro svedoka, i u prisustvu dekana, šef službe za opšte poslove Dušan Šipovac, inače prijatelj Marka Pavlovića, nazvao "majmunčinom"- izjavio je student Luka Petrović.

Na osnovu prijave dekanu, Petrović tvrdi da ga je Šipovac u njegovom kabinetu 18. juna ove godine najgrublje izvređao. Sastanku su prisustvovali dekan Dragan Vujisić, profesori dr Srđan Vladetić, dr Jasmina Labudović Stanković, zamenik predsednika SAPF-a Marko Vučinić, potpredsednik SAPF-a Filip Perović, porparol SAPF-a Milena Milivojević.

U prijavi je naveo i da je Šipovac svojevremeno doveden na Pravni fakultet da bi bio asistent upravo Marku Pavloviću, kao i da godinama imaju problema sa njim.

Dekan Dragan Vujisić
Foto: Privatna arhiva
Dekan Dragan Vujisić

Uličarski rečnik

U prijavi koju je podneo dekanu Draganu Vujisiću, student Luka Petrović tvrdi da ga je Dušan Šipovac, u prisustvu svedoka i samog dekana vređao sledećim rečima:

- Šta ti znaš majmunčino jedna glupa! Ti nisi ni bio prisutan kada se to dešavalo, lažovčino jedna! Da li bi me prijavio da sam ti rekao da si majmunčina pametna, a ne glupa? Ajde, prijavi me sada dekanu slobodno - naveo je on.

Nadežda Pavlović sa studentima
Foto: Privatna arhiva
Nadežda Pavlović sa studentima

Povodom ovog skandala, studenti su najavili i podnošenje krivične prijave protiv Šipovca zbog pretnji, ali i protiv predsednice Studentskog parlamenta Jovane Miloradović zbog, kako su naveli, pretnji i trgovinom uticajem.

Prema njihovim navodima, Miloradovićeva je u instragram poruci rekla da oni studenti koji su dali informacije medijima „nikada neće položiti ispit kod Marka Pavlovića, jer će on da ih uništi“.

Sama Miloradović tvrdi da je reč o "jeftinoj fotomontaži", dok iz Asocijacije studenata najavljuju prijave MUP-u i službi sa visokotehnološki kriminal, ali i traže zaštitu od ministra prosvete Mladena Šarčevića.