Biznis Vesti
Uspešna brokerka je akcije zamenila notama i stekla svetsku slavu

Uspešna brokerka je akcije zamenila notama i stekla svetsku slavu

Ekonomista Kamil Pursel odlučila je da prekine svoju uspešnu brokersku karijeru i da se oproba u pisanju pesama, a nedavno je, pod umetničkim imenom Kamil, napisala i otpevala i svoju pesmu.

litl miks grupa foto tanjug ap Foto: Tanjug/AP
litl miks grupa foto tanjug ap

- Obožavala sam svoj posao, to je stvarno mesto na kom možeš napredovati i biti uspešan, ali previše volim muziku - opravdala je Pursel svoju naglu promenu karijere u kojoj se sada (napokon) može slobodnije oblačiti. Osim toga, njene pesme zauzimaju vrhove svetskih lista, što pokazuje da je odluka o karijernom zaokretu 29-godišnje Kamile bila i više nego uspešna.

Naime, bivša brokerka ima običaj da se sprijatelji sa svakim autorom sa kojim radi i da ih razume, kao i ono kroz šta prolaze, te joj, kako kaže, to donosi uspeh i nagrade.

- Kamil nas stvarno razume, zna šta želimo da piše i koju poruku želimo da prenesemo. Neverovatna je i izuzetno talentovana - rekla je Peri Edvards iz Litle Miksa, koja je novopečenoj kantautorki "poput sestre", prenosi Jutarnji.hr.

Osim njihovih pesama, Kamil je napisala i hit "Solo" Klin bandita, kao i "Aj'l bi der” koju peva Džes Glin sa kojom ima posebnu vezu budući da su obe u isto vrijeme prolazile kroz raskid.