Velikim koracima ka Berlinu 1Foto: EPA-EFE/ DAVID AGUILAR

Trebalo je neko vreme Ivani Španović da „prezupči“ s juniorske na seniorsku karijeru, a kada je to učinila ušla je u rutinu osvajanja medalja.

I na aktuelnim Mediteranskim igrama uradila je ono što je pre svega ona sama od sebe očekivala – novom zlatnom medaljom materijalizovala je ogroman rad i čeličnu volju, ispunivši jedan više usputni cilj do najvažnije takmičarske stanice ove godine – šampionata Evrope u avgustu. Da stvar bude lepša, učinila je to novim rekordom MI u skoku u dalj od 7,04 metara, na čije se obaranje čekalo 21 godinu.

– Zaista sam uživala i na nastupu i u toku boravka u Taragoni. Odlični uslovi i sjajna atmosfera u timu Srbije dodatno su me motivisali da konačno osvojim jedinu medalju koja mi je nedostajala sa velikih takmičenja. Prezadovoljna sam ostvarenim skokovima i rezultatom – poručila je Španovićeva iz Španije.

– Skokovi na MI su sjajan pokazatelj da smo na dobrom putu pred odbranu evropske titule u Berlinu. Kao i da sam spremna za izazove na mitinzima Dijamantske lige – nezaustavljiva je naslednica Grkinje Niki Ksantu, čijih su 6,72 decenijama odolevali napadima brojnih skakačica sa Mediterana.

Istog dana na pobedničkom postolju se obrela i džudistkinja Milica Nikolić, posle poraza u finalu kategorije do 48 kilograma, muška reprezentacija u basketu 3×3 je bez većih problema savladala reprezentaciju Andore rezultatom 22:10, a naši vaterpolisti su takmičenje počeli pobedom nad velikim rivalom Crnom Gorom, golom Filipa Filipovića u poslednjim sekundama (6:5), a posle rutinski savladali Francusku 14:4. Rukometaši su stali u četvrtfinalu, a predstavnici u boksu, biciklizmu, atletici, streljaštvu… napravili manje ili više očekivane plasmane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari