Vučević pozvao nadležne da hitno reaguju na Ristićeve pretnje: Ovo je orkestrirana kampanja i nalogodavci nemaju nameru da stanu

Ne smemo dozvoliti da još jedna u nizu brutalnih pretnji prođe nekažnjeno, poručio je potpredsednik GO SNS

  • 11

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša Ristić.

Ristić preti ubistvom predsedniku Vučiću: Završićeš kao Đinđić

- Ne smemo dozvoliti da još jedna u nizu brutalnih pretnji prođe nekažnjeno. Ne smemo da dozvolimo da se ona podvede pod „vest od juče“ i da se nastavi u istom stilu: da se u javnosti širi klima u kojoj se priziva smrt predsednika, u kojoj se brutalnim lažima napadaju članovi njegove porodice, da se narod svakodnevno truje nečijom bolesnom mržnjom i još bolesnijom namerom da se destabilizuje sopstvena država, da se uruše institucije i da zavlada ulica - naglasio je on u saopštenju.

Vučević - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vučević je istakao da očekuje reakciju nadležnih državnih organa i zbog svakog narednog javnog poziva na linč, jer je, kako dodaje, očigledno da je ova kampanja orkestrirana i da njeni nalogodavci nemaju nameru da stanu.

- A povezuju ih agresija, licemerje, novac i mržnja prema našem predsedniku i prema uspešnoj Srbiji. I bilo da se kriju iza navodnih građanskih protesta, iza nečije poslaničke legitimacije ili nečije mantije, rukopis je poznat - to su propali političari i njihovi tajkuni: Ðilasi, Jankovići, Jeremići, Miškovići... Ali sve što oni više prete i prizivaju crna scenarija u svojim medijima, mi smo sve snažniji u nameri da odbranimo Srbiju od pokušaja da se vrati u beznađe njihove vladavine - ukazao je on.

Vučević je poručio da neće uspeti da oslabe Srbiju.

- Nećete zaustaviti, niti oslabiti našeg predsednika Aleksandra Vučića koji vodi teške pregovore oko budućnosti Kosova i Metohije! Nećete uspeti u tome, jer on ima jedinstvenu i snažnu podršku naroda da nastavi da brani nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije - poručio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    29. jun 2018 | 14:41

    Upravo tako. I nadam se reakciji nadleznih organa.

  • mala

    29. jun 2018 | 14:53

    Ovakvim pretnjama nesmemo okrenuti ledja.

  • Ena

    29. jun 2018 | 14:51

    Ko preti predsedniku preti i svim građanima jedne države, tako da je neophodna adekvatna reakcija policije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA