Komentara: 3
Pregleda: 1811

Još jedno leto bez obroka na kašiku

29.06.2018. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Podelom paketa za preostalih 37 korisnika iz četiri mesne zajednice, započela je letnja pauza u radu najveće Narodne kuhinje u Vojvodini, koja od januara ove godine svakodnevno priprema tople obroke za 1.200 socijalno ugoženih sugrađana, na ukupno 33 punkta.
Još jedno leto bez obroka na kašiku

Brašno, šećer, ulje i još nekoliko trajnih prehrambenih proizvoda, sadržaj je paketa koji su danas uručeni korisnicima Narodne kuhinje, kako bi naredna dva meseca, koliko će trajati pauza u radu, lakše prebrodili. Naš sugrađanin, koji je korisnik ove usluge od februara, kaže da je malo, te da će mu obroci na kašiku mnogo nedostajati.

- Mnogo mi znači kuvana hrana, jer nemam ništa i nisam sposoban za teške fizičke poslove, pa mi svaka pomoć dobro dođe. Narodna kuhinja će nedostajati, a ovaj paket nije dovoljan i neće trajati dva meseca, možda dve do tri nedelje, zavisi kako se rasporedi. Pokušaću da se snađem u međuvremenu, nekim privatnim i lakšim poslom, tako da mogu da zaradim neku dnevnicu, jer od samog paketa ne mogu da preživim - kaže naš sugrađanin.

Još jedno leto bez obroka na kašiku

Još jedno leto bez obroka na kašiku

Letnja pauza u radu Narodne kuhinje, kako je to i do sada bio običaj, uslediće tokom jula i avgusta, zbog toga što punktovi na kojima se dele obroci, kao i vozilo kojim se prevoze iz centralne kuhinje, nisu osposobljeni da bi mogli da garantuju ispravnost hrane u vrelim letnjim danima. Današnjom podelom paketa, uručena je pomoć za svih 1.200 korisnika, koliko ih je na programu od januara ove godine, a prema rečima Miodraga Vara, samostalnog stručnog saradnika za socijalne i humanitarne aktivnosti Crvenog krsta, potreba je mnogo veća.

- Ove godine je Gradska uprava uspela da pronađe sredstva i obezbedi obroke za 100 novih korisnika, naših sugrađana koji su u stanju socijalne pomoći, a nadamo se da će naredne godine taj broj biti nešto veći. Postoji mnogo veća potreba i Crveni krst bi sigurno mogao da pripremi i do 500 obroka više, jer zaista nema dana, a da se neko ne javi u Centar za socijalni rad ili Crveni krst i ne zatraži pomoć u vidu toplog obroka - poručio je Varo. 

Još jedno leto bez obroka na kašiku

Pauzu u radu, Crveni krst Subotica iskoristiće za tehničke pripreme, preglede vozila i opreme, te sanitarno i higijensko krečenje, kako bi najveća Narodna kuhinja u Vojvodini spremno dočekala početak rada 3. septembra, kada će se ponovo kuvati obroci onima kojima su najpotrebniji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1811

Povezana vest

Povezane teme

narodna kuhinja

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

podela paketa pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.