Čepurin potvrdio Putinovu posetu Srbiji 1Čepurin i Vučić Foto: Fonet/Zoran Mrđa arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo poruku predsednika Vladimira Putina da prihvata poziv da poseti Srbiju.

Ambasador Čepurin zahvalio se predsedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je poseta predsednika Putina izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja. Očekuje se da tokom posete ruskog predsednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Kako se navodi u saopštenju,  dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na organizaciji koncerta ansambla Aleksandrov i preneo da su članovi ansambla oduševljeni pažnjom kojom su dočekani u Srbiji. On je takođe čestitao predsedniku Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, jer iz iskustva ruskih muzeja zna koliki broj turista oni privlače.

Predsednik Vučić je čestitao Ruskoj Federaciji na dobroj organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu, a ambasador Čepurin uzvratio pohvalama za dobru igru reprezentacije Srbije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari