Srbija nije oštećena 1Foto: N1

Iranac Alireza Fagani je odlično sudio meč između Srbije i Brazila i potvrdio visoku klasu i očekujem da će on dobiti šansu da sudi i u nastavku prvenstva.

Pojedini srpski mediji mu zameraju što nije dosudio faul nad Mitrovićem ali nisu u pravu. Naš igrač je rukama pokušao da zaustavi Mirandu i onda da bi „kamuflirao“ taj prekršaj pao, Fagani je to dobro uočio i zbog toga je ispravno priznao gol. Isto tako je ispravno pokazao i žuti karton LJajiću. Inače, sam meč nije bio težak za suđenje pre svega jer je izostala oštra takmičarska utakmica. Obe reprezentacije su igrale kao da se radi o lakšem treningu. Što se tiče duela Švajcarska – Kostarika sudija Klemon Turpan iz Francuske je odlično obavio svoj posao, pravilno izricao disciplinske mere, a kod dosuđenog kaznenog udarca za Kostariku pokazao je fantastično kretanje, bio blizu mesta događaja i bez greške, iako se radilo o centimtrima, dosudio jedanaesterac.

Na utakmici Južna Koreja – Nemačka američki sudija Mark Gajger je veći krivac od svog pomoćnika za prvo nepriznati a potom na intervenciju VAR-a priznati gol. Naime, on je morao da signalizira svom pomoćniku da je Kros bio taj koji je pretposlednji igrao sa loptom. U ostalim situacijama Gajger je donosio ispravne odluke, a u tome su mu mnogo pomogli fudbaleri oba tima korektnom i fer igrom. Što se tiče utakmice Meksiko – Švedska argetinski sudija Nelson Pitana kao da je bio opterećen činjenicom da sudi „komšijama“ pa je u prvom poluvremenu doneo nekoliko odluka na njihovu štetu, ali srećom bez većih posledica. Najveću grešku je napravio kod sviranja navodnog prekršaja golmana Meksika iako se jasno videlo da ovaj nije napustio kazneni prostor. Pogrešna je bila i procena udaranja rukom, ali tu mnogi arbitri još uvek ne razlikuju namerno igranje laktom od građenja prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari