0
ATP

Novak Novak Đoković

VIMBLDON: Đoković do finala ne može sa Federerom, ali može sa Nadalom

Objavljeno: 29.06.18 u 15:30

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanca Tenis Sandgrena, dok se Dušan Lajović sastaje sa prvim nosiocem i braniocem trofeja Švajcarcem Rodžerom Federerom, odlučeno je danas žrebom.

Đokovićev rival je ovogodišnje iznenađenje na Australijan openu (stigao do četvrtfinala) i trenutno 57. igrač sveta, a Lajović je dobio verovatno najteži mogući zadatak jer protiv sebe ima tenisera koji ima osam titula na britanskom gren slemu, uz 19. učešća, u reprizi iz 2. runde prošle godine.

Ukoliko srpski as uspešno prođe prvu prepreku naredni protivnik biće mu pobednik između Argentinaca Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija, u istom delu nalazi se kao Dominik Tim, Aleksander Zverev, Huan Martin Del Potro i Rafalel Nadal, a ako bi Lajović napravio senzaciju išao bi na bolji iz duela Bendžamin Bonzi (Francuska) – Lukaš Lacko (Slovačka).

Srbija će imati još dva učesnika nakon odustajanja Viktora Troickog, Filip Krajinović se na startu sastaje sa Nikolasom Žarijem iz Čilea, a Laslo Đere sa Italijanom Paolom Lorencijem.

U ženskoj konkurenciji, Aleksandra Krunić u prvom kolu igra protiv Amerikanke Medison Bregle i ukoliko je eliminiše ide na bolju iz duela Anastasija Sevastova (Letonija) – Kamila Đorđi (Italija).

Vimbldon, čiji je nagradni fond 15.982.000 funti, počinje u ponedeljak i traje do 15. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter