Evro u ponedeljak 118,01 dinara

NBS je kupila 75 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, a u ponedeljak, 2. jula, zvanični srednji kurs dinara će iznositi 118,01 dinara za evro.
Evro u ponedeljak 118,01 dinara
Foto: 021.rs
To je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je NBS.
 
Centralna banka je od početka godine kupila ukupno 1,37 milijardi evra, uključujući i jučerašnju intervenciju, i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa. 
 
Dinar će prema evru biti za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 2,4 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,4 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru stagnirao je juče za na nivou 101,3519 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 4,2 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,2 posto. 
 
Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,00 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.