„Zlatiborska povelja“ Miroljubu Aleksiću 1Foto: N.Kovačević

Na svečanosti povodom 30.juna – Dana Čajetine, uručena su opštinska priznanja i nagrade pojedincima i kolektivima koji su bili najuspešniji u prethodnoj godini.

Najviše priznanje „Zlatiborska povelja“ je pripala Miroljubu Aleksiću, vlasniku „Alko grupacije“ koja je ove godine na Zlatiboru otvorila „Grand hotel Tornik“, za sada najveći hotel i jedini koji je kategorisan sa pet zvezdica na toj planini.

Opštinske pohvale i zlatnike sa likom Vuka Karadžića su dobili najbolju čajetinski učenici – Aleksandar Vučenović, Natalija Božović, Teodora Žunić, Nađa Radibratović, Milica Smiljanić, Milan Vojinović, Marija Bojović, Anđela Gojković i Katarina Nikolić.

Plakete „Dimitrije Tucović“ su dobili Radomir Janković iz Rožanstva, vlasnik „Mesare Janković“ Dragan Nikić, vlasnik Foto studija „Nikić“, Petar Tešić, vlasnik firme „Gorštak“, uspešni proizvođači mleka Dragica Božović i Vladimir Virić, kao i Ivan Tmušić, dugogodišnji košarkaš i kapiten KK „Zlatibor“.

Zahvalnica „Zoran Tmušić“, koja se dodeljuje za humanitarni rad, pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić za emisiju „S Tamarom u akciji“, dok su zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od po 30.000 dinara su pripale Mariji Spasenić, Ružici Rajaković, Veri Mlađenović, Stojanki Grujović, Emiliji Milojević, Aleksandru Mariću, Branki Nešević i Milivoju Milosavljeviću.

Predsednik opštine Milan Stamatović je pozdravio nagrađene i poručio da ta loklana samouprava radi u interesu građana, da se opredila da nudi „povlastice domaćim investitorima i da strancima ne poklanja zemljiše“.

Navodeći da Čajetina, kroz različite i vredne projekte koji doprinose njenom razvoju, odlično sarađuje sa vladama mnogih zemalja, Stamatović je rekao da takva saradnja „nažalost, ne postoji sa našom vladom“.

Vlada Srbije je usvojila neustavnu i nezakonitu odluku o progašenju Parka prirode „Zlatibor“. Nameravaju da prošire granice Parka i da gotovo ceo Zlatibor stave pod kontrolu svojih partijskih poslušnika“, ocenio je Stamatović i dodao da je odložen protest Čajetinaca, koji je bio zakazan 2.jula ispred Vlade Srbije, nakon poziva iz Vlade da se u ponedeljak u Beogradu razgovara o tom i drugim problemima.

– LJudi na vlasti, svojim nerazumnim odlukama, prave štetu celoj Srbiji i Čajetini. Misle da će sankcijama, uvredama i neistnama umanjiti vrednost onoga što radimo časno i pošteno, ali obećavam da će gondola biti završena do novogodišnjih praznika i da nećemo dozvoliti da se sprovede neustavna i nezakonita odluka o Parku prirode „Zlatibor“, pručio je Stamatović.

Antrfile: Vlast ne uvažava političke razlike

Živimo u neuređenoj državi u kojoj se ne uvažavaju političke i druge razlike. Neodgovornim ponašanjem, vlast pokušava da negira sve što smo do sada uradili, ali neistine nas neće sprečiti da radimo onako kako smo predvideli našim strateškim planovima i istina je naše najbolje oružje u borbi protiv laži“, poručio je Stamatović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari