PISMO SLAVIŠE RISTIĆA: Đilas diktirao pretnje Vučiću

V. N.

30. 06. 2018. u 09:01

Dok stižu osude pisma poslanika Slaviše Ristića, pojedini opozicionari mu pružaju podršku. Đurić: Sastajao se u Bogutovcu sa Jakšićem, gde je začet ovaj zlikovački dopis

ПИСМО СЛАВИШЕ РИСТИЋА: Ђилас диктирао претње Вучићу

Slaviša Ristić

I DOK se ređaju osude pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, koje je na Vidovdan izneo narodni poslanik Slaviša Ristić, deo srpske opozicije podržao je pismo koje je on uputio Vladimiru Putinu, a u kojem, između ostalog, upozorava šefa srpske države da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.

Uz Ristića, protiv kojeg bi nadležni organi mogli da pokrenu postupak zbog poruka koje je izneo u pismu, stali su DSS i Dveri, odakle su napali vlast da sprovodi hajku protiv ovog poslanika. A potpredsednik SNS Marko Đurić otkriva da iza najnovijih napada na predsednika stoji i Dragan Đilas.

Đurić je "pokušaje Ristića da prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja i direktnu pretnju državnom vrhu i predsedniku Vučiću" okarakterisao kao - neprimerene i odvratne:

- Njegovo pismo je najbljutaviji klevetnički pamflet, adresiran na inostranstvo, ali namenjen domaćoj publici, čijim najplemenitijim rodoljubivim osećanjima su na Vidovdan on i njegovi malobrojni istomišljenici pokušali da manipulišu. Nejasno je u ime kojih to Srba sa KiM on javno nastupa, osim u svoje ime i svog prijatelja Marka Jakšića, koji se ovih dana sastajao sa Draganom Đilasom u Bogutovcu, gde je verovatno začet i koncept ovog suludog i zlikovačkog pisma.

Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je u petak da pretnje smrću Vučiću pokazuju visok stepen mržnje i iracionalnog ludila oko KiM:

- Takve pretnje me i ne iznenađuju, jer već godinama traje satanizacija svih nas koji učestvujemo u briselskom dijalogu. Pa, vladika Amfilohije je upokojio Vladu posle potpisivanja sporazuma. Ovakve pretnje nanose veliku štetu ne samo Srbiji i njenom ugledu u svetu već i građanima na KiM. Niko nema nameru da izda Kosovo i srpske nacionalne interese. Uostalom, šta mi to imamo pa da možemo da izdamo? Jedino na čemu se drži Kosovo je Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244. Želimo da izvučemo najbolje što je moguće za Srbiju i srpski narod.

Dragan Đilas

Pretnje Vučiću u petak je osudio i Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije, koji takođe traži od nadležnih pravosudnih organa da postupe po zakonu, a od Narodne skupštine da preuzme mere kako bi se poslaniku Ristiću "onemogućilo izbegavanje krivice zahvaljujući imunitetu".

S druge strane, lider Dveri Boško Obradović stao je u odbranu Ristića koji, kako kaže, "sa porodicom živi na KiM, koji je učestvovao u organizaciji barikada i odbrani severa KiM, kad je to bilo najteže i na čiju je porodičnu kuću svojevremeno pucano". A Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina", na čijem čelu je Ristić, navodi da je "laž da je Vučiću prećeno ubistvom i da galamom oko toga pokušava da se prekrije sadržaj pisma i da se izbegne diskusija o iznetim navodima".

Marko Jakšić

VUČEVIĆ: ORKESTRIRANA KAMPANjA

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora SNS Miloš Vučević istakao je da očekuje reakciju nadležnih organa posle pretnji Vučiću, "ali i zbog svakog narednog javnog poziva na linč":

- Očigledno da je ova kampanja orkestrirana i njeni nalogodavci nemaju nameru da stanu. A povezuju ih agresija, licemerje, novac i mržnja prema našem predsedniku i prema uspešnoj Srbiji. I bilo da se kriju iza navodnih građanskih protesta, iza nečije poslaničke legitimacije ili nečije mantije, rukopis je poznat - to su propali političari i njihovi tajkuni: Đilasi, Jankovići, Jeremići, Miškovići...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

A.Semjonov

30.06.2018. 10:12

Alo Srbi! Zar nam nije dosta ubistava? Vekove smo obelezili smaknucima nasih najboljih ljudi. Recite mi koji je to period kada je Srbija mogla sama da odlucuje o svojoj sudbini? Kada i kojij je to nas vladar donosio odluke mimo interesa velikih sila?

Nina

30.06.2018. 12:21

Strasno je da nekome ubistvo predsednika uopste moze da padne na pamet, ali to jos reci javno i poslati pismo predsedniku Putinu sa takvim tekstom. E to je vec ludilo koje mora da se kazni.

Velja

30.06.2018. 12:59

@Nina - Kakav je to covek koji ciljano i svesrdno narusava ugled sopstvene drzave? Slazem se da je postupak Ristica za kaznu.

Dejan

30.06.2018. 12:56

Neka je Ristic i najveci Srbin medju Srbima na KiM, kao sto tvrdi Bosko Obradovic, to mu ne daje legitimitet ni pravo da bilo kome preti smrcu. Cak je zbog toga dvostruko odvratan njegov postupak.

Ka-Min

30.06.2018. 15:34

Koje su to insinuacije ili gluposti da je autor pretećeg pisma Đilas, pa to su priče za malu djecu a na žalost takve "djece" im u Srbiji koliko hoćeš, naivčina koji vjkeruju izmišljotginama.

Gen52

30.06.2018. 17:10

Ubedjen sam da je Slaviša Ristić "žrtveno jagnje", jer sam takav tekst sigurno ne bi napisao. Iza tog pisma stoji podmukli i svirepi ljudi, koji nemaju nimalo čiste savesti, a možda i ostatak Sorošević plaćenika medju dosmanlijama.

BAS

01.07.2018. 13:55

Koliko sam ja shvatio covek je dobronamerno opomenuo(upozorio) kako prolaze oni koji ne ispune obecanja zapadu. Ne vidim tu nikakvu licnu pretnju. Nasem predsedniku od svog naroda ne preti nikakva opasnost naprotiv ima pun mandat naroda, a sa zapadomako pocne saditi tikve neka mu je bog u pomoci, drzim da imamo natprosecno inteligentnog lidera, jedino mu zameram sto se upusta u ove odvratne baljezgarije nije mu to nivo . To su njegovi uvlakaci digli prasinu, treba da ih se resi sto pre