Hronika

U brushalteru nosila sinu drogu u zatvor?

Obezbeđenje Kazneno popravnog zavoda u Nišu u dva navrata sprečilo unošenje narkotika osuđenicima u zatvorskom krugu.

U prvom slučaju Nišlijka je pokušala da unese pet paketića narkotika prilikom posete sinu D.D. (30) koji robija zbog droge. U četiri paketića bila je popularna droga „BUP“ tačnije pedesetak tableta buprenorfina dok je u jednom paketiću praškasta materija za koju se sumnja da je heroin.

Pripadnica službe zatvorskog obezbeđenja drogu je pronašla u brushalteru Nišlijke i slučaj odmah prijavila nadležnima.

Nekoliko sati kasnije, služba obezbeđenja je još jednom dokazala svoju budnost kada je osuđenik iz otvorenog dela, takozvani ,,slobodnjak“ ušao u zatvoreni deo zatvora i pokušao da unese tridesetak grama marihuane.

Reč je o osuđeniku D.P. (41) iz Doljevca koji je na višegodišnjem izdržavanju kazne zbog teških krađa.

Nišlijka i zatvorenik zbog pokušaja unošenja droge u KPZ Niš odmah su predati policiji gde im je određeno zadržavanje do 48 sati. Istraga je u toku.

____________________________________________________

Niški zatvor dobio psa obučenog da pronalazi drogu.

Zbog rigorozne kontrole i psa specijalno obučenog za pronalaženje droge koji se u niškom KPZ-u nalazi od skoro, smanjuje pokušaj unošenja droga u tu Ustanovu, kažu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Procesuiraju se i radnici za koje je operativnim radom ustanovljeno da su unosili psihoaktivne supstance. Osim toga tu je i službeni pas, koji je stigao iz KPZ-a u Sremskoj Mitrovici, koji je obučen da pronalazi drogu, rekli su u Upravi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com