Ministar suprugu Kineskinju predstavio kao Japanku

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant pri susretu s kineskim kolegom u Pekingu izazvao je smeh kad je svoju ženu Kineskinju predstavio kao Japanku.
"Moja žena je Japanka", rekao je Hant prilikom susreta s šefom kineske diplomatije Vang Jiem.  
 
Hant, koji je početkom jula zamenio na funkciji Borisa Džonsona, brzo se ispravio.  
 
"Moja žena je Kineskinja - kakva strašna greška", rekao je i izazvao smeh domaćina.
 
Kina i Japan imaju u najmanju ruku komplikovane odnose, a Peking često zamera svom susedu da nedovoljno priznaje zločine okupatorske japanske vojske u Kini u Drugom svetskom ratu.  
 
Dok se Velika Britanija priprema da napusti Evropsku uniju, Hant je odabrao Kinu kao prvu stanicu svoje prve turneje po inostranstvu, u nadi da će ojačati trgovinske veze dve zemlje. Posle Pekinga će posetiti Pariz i Beč. 
 
"Moj odnos s Kinom ide daleko. Moja žena je Kineskinja i moja deca su delimično Kinezi. (...) Moja velika nada je da ćemo uspeti da produbimo prijateljstvo Kine i Velike Britanije, što naravno podrazumeva i bavljenje temama o kojima imamo različite stavove", rekao je Hant i dodao da u Kini, koju je prvi put posetio s 19 godina, ima jake porodične veze.  
 
Hant i Vang će, kako se očekuje, pored ostalog razgovarati i o Severnoj Koreji i klimatskim promenama, a kasnije će održati konferenciju.
  • Kuku Rajko

    03.08.2018 22:00
    \/
    Ching Chong lvl 1000
  • Engleski diplomata

    30.07.2018 14:18
    Tastes like chicken, general tso chicken.
  • Piško

    30.07.2018 13:22
    ...
    Gospodine Orban, ovo je moja supruga, ona je mađarica.

    Pardon! Nije mađarica, nego sekeljka. Sekeljka! Kakva strašna greška, mađari su etnopolitička kolekcija centralnoevropskih naroda a sekelji su sasvim nešto drugo. Oprosti Hargita...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.