Evropsko prvenstvo u debati od danas u Novom Sadu

Jubilarno 20. Evropsko prvenstvo u debati počinje danas, 31. jula u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija i trajaće do subote, 4. avgusta.
Evropsko prvenstvo u debati od danas u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Na prvenstvu će učestvovati oko 700 studenata iz više od 30 zemalja Evrope. 
 
Studenti stranci će sedam dana boraviti u Novom Sadu, a osim što će pokazati svoja debatna umeća, upoznaće i srpsku gastronomsku, istorijsku, kulturnu i društvenu scenu.
 
Svečano otvaranje prvenstva je danas u 9 časova u VPŠ, dok je početak takmičenja u 10 časova u svim učionicama škole.
 
Kako izgleda takmičenje?
 
Takmičenje se odvija u prostorijama škole, svi će biti raspoređeni po učionicama, a sve grupe takmičara dobijaju teme svega 15 minuta pred takmičenje. Formiraju se grupe za i protiv, a neke od tema su često veoma kontroverzne: Da li NASA treba da se privatizuje, da li treba zabraniti učestvovanje u izborima onima protiv kojih se vodi krivični postupak, da li Iran treba da nastavi razvoj nuklearnog programa, da li Republika Srpska treba da bude nezavisna zemlja, da li treba razbiti etnički enklave...  
  • Crni Gruja

    31.07.2018 22:50
    ?
    Zanimljiva ideja ali kako ce ona pomoci dobijanju mastera ili povecanju broja studenata? Moze pomoci povecanju putnih troskova pojedinih ljudi ili da se iskoristi nov auto na relaciji bg-ns. Koliko su "vredni ljudi" koristili putne troskove u julu i avgustu? Mora se "zaradjivati" i u toku raspusta, prazni dzepovi...
  • Katarina

    31.07.2018 20:12
    VPŠ
    Ideja je odlična, ali je šteta što se održava u visokoškolskoj ustanovi gde predaju profesori sa osporenim doktoratima.
  • Jony

    31.07.2018 18:39
    Skromno ?
    Ja sam iznenađen brojem učesnika. Nadam se da ovo nikome ne smeta, ili pak ima i onih nedobronamernih kojima ništa nije dobro - zbog onog "ima li mene tu". Bravo za Novi Sad, školu i vredne ljude koji rade i u julu-avgustu. Ovo je primer na ponos jednom univerzitetu, a ne Visokoj poslovnoj školi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti