Uskoro podnošenje zahteva za sufinansiranje boravke dece u privatnim vrtićima i besplatan boravak u vrtićima Radosnog detinjstva

Gradska uprava je saopštila da će od 1. do 31. avgusta biti primani zahtevi za sufinasiranje boravka dece u privatnim vrtićima i besplatan boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva".
Uskoro podnošenje zahteva za sufinansiranje boravke dece u privatnim vrtićima i besplatan boravak u vrtićima Radosnog detinjstva
Foto: 021.rs

Pravo na finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu koja su upisana u privatni vrtić na teritoriji Novog Sada. Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove. 

Kako se naovdi u saopštenju, zahteve podnose kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1. ili na sajtu Grada www.novisad.rs .

Iz Gradske uprave podsećaju da će u istom periodu, odnosno od 1. do 31. avgusta biti primani zahtevi za besplatan boravak deteta u vrtićima "Radosnog detinjstva". Ovo pravo može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahtevi za besplatan boravak podnose se radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova Službi socijalne zaštite Radosnog detinjstva u Ulici Pavla Simića 9. Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Sva obaveštenja mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite na broj telefona 420-439.

U saopštenju Grada se kaže i da roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika Novi Sad. Zahtevi se podnose u školi od 1. do 31. avgusta, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije