Prošetajte Galerijom Matice srpske u virtuelnoj turi

Galerija Matice srpske je u saradnji sa Studijom 360º iz Novog Sada kreirala virtuelnu šetnju kroz Galeriju Matice srpske.
Zainteresovanima je omogućeno da u visokokvalitetnoj formi "prošetaju" kroz Galeriju, njenu stalnu postavku i vide izložena umetnička dela.
 
Virtuelna prezentacija Galerije realizovana je u okviru projekta Digitalizacija i modernizacija stalne postavke Galerije Matice srpske, koji je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. 
 
Projekat predstavlja primenu savremenih informacionih tehnologija u kulturnim ustanovama što je u skladu sa Strategijom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 2017. do 2027. godine, koja prepoznaje digitalizaciju kulturnog nasleđa kao bitan faktor u njegovoj preventivnoj zaštiti, a kojom se obezbeđuje veća vidljivost, kvalitetnija prezentacija i promocija kulturne baštine Srbije.
 
 
Fotografisanjem izložbenog prostora u 360 stepeni umetnička dela, izložena u stalnoj postavci Galerije Matice srpske predstavljena su na nov – virtuelan način. Korisnicima virtuelne šetnje je omogućeno i da saznaju nešto više o 50 odabranih najreprezentativnijih eksponata u postavci putem info prozora u kojima su navedeni osnovni podaci o autoru i delu.
 
Virtuelna tura je postavljena na zvanični sajt Galerije Matice srpske OVDE, na Facebook nalog Galerije, na Google karticu kao i na Google mapu.
  • ....

    31.07.2018 16:00
    Svaka čast upravi Galerije Matice srpske! Ovo je put koji treba da slede sve institucije kulture. Na taj način se privlače turisti, ali i naši sugrađani koji nikada nisu posetili slične institucije, izložbe, muzeje.... Naravno, na virtualan način, kroz Google pretraživač ovu lepotu će videti i ljudi iz drugih gradova koji planiraju da posete Novi Sad, i sigurna sam da će ih to i dovesti da uživo vide postavke.

    A virtualna tura je urađena savršeno. Sve pohvale!
    Bravo!
  • Sandra

    31.07.2018 08:54
    Svaka čast ljudima u Galeriji Matice srpske!!! Zaista uvode puno novina. Trebalo bi javnost više informisati o svemu tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti