Dvadeset vozova u Srbiji dobiće WiFi, moći će da se poveže do 100 putnika

Železničko preduzeće "Srbija voz" najavilo je da će uvesti WiFi internet u 20 vozova, koji će putnici moći besplatno da koriste.
Dvadeset vozova u Srbiji dobiće WiFi, moći će da se poveže do 100 putnika
Foto: 021.rs
"Srbija voz" je objavilo javni poziv za uvođenje WiFi interneta u vozove, a ponude se mogu dostaviti do 6. avgusta.
 
Putnici će moći da koriste internet preko Wi-Fi uređaja koji će se nalaziti u vozu i imaće mogućnost da se poveže na mobilnu mrežu putem tehnologije 3G i 4G i da istovremeno podrži do 100 korisnika. Kako je navedeno, posao uvođenje interneta u vozove dobiće operater sa najnižom cenom.
 
Količina prenetih podataka za sve uređaje zbirno na mesečnom nivou je 4TB, uz ugovorenu obavezu od godinu dana od potpisivanja ugovora.
 
Brzine prenosa podataka moraju biti u okviru 3G/4G mobilne tehnologije 90 odsto vremena tokom ugovorne obaveze.
 
Izabrani ponuđač je u obavezi da pruža uslugu maksimalnom mogućom brzinom protoka, dok se ne potroši količina podataka iz osnovne pretplate ili količina podataka u okviru tarifnog dodatka.
 
Posle potrošene kompletne količine podataka iz pretplate ili iz tarifnog dodatka, u obavezi je da omogući protok i pristup internetu od minimum 64/32 kilobita po sekundi po instaliranom uređaju koji se neće naplaćivati.
 
Pobednik na tenderu je obavezan da omogući centralizovanu kontrolu i praćenje rada svih instaliranih uređaja, kao i upravljanje - restart uređaja, daljinsko konfigurisanje i pristup uređaju.
  • Petar

    31.07.2018 07:31
    Naša posla
    Pred izbore je u svakom(bar na relaciji NS-BG) bila nalepnica Wi-Fi i bio je dostupan signal, samo što nijedan nije radio.
  • NS

    30.07.2018 18:44
    Uz taj trosak, odstampajte mali red voznje za tih 20 vozova.
    Ranije su se prodavali na stanicnim salterima.
    Nemojte reci ima na sajtu , nemamo svi mogucnost da ga procitamo .
    Unapred hvala.
  • Piško

    30.07.2018 18:42
    ...
    Samo ako može pre Interneta da se operu malo sedišta, ko se vozi redovno zna da je vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.