Novo Miloševo: Raspisan konkurs za nagradu "Teodor Pavlović"

Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Teodora Pavlovića koja će se 19. put održati krajem septembra 2018. godine u Matici srpskoj u Novom Sadu i u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.
Manifestacija se održava u slavu i čast značajnog kulturnog pregaoca srpskog naroda Teodora Pavlovića (1804–1854, Karlovo, današnje Novo Miloševo), reformatora i obnovitelja Matice srpske, njenog prvog sekretara, urednika Letopisa, osnivača Galerije Matice srpske i prve muzejske zbirke, urednika više listova i novina, rodonačelnika žurnalistike u Srba, advokata, književnika, prevodioca...
 
Povodom manifestacije, organizator tradicionalno raspisuje konkurs za Nagrade "Teodor Pavlović".
 
Nagrada "Teodor Pavlović" za životno delo
 
Nagrada "Teodor Pavlović" za životno delo je svojevrsno društveno priznanje koje se na predlog institucija, udruženja građana i grupa dodeljuje istaknutom pojedincu za vrhunske rezultate postignute u određenoj oblasti. Ova nagrada se daje za sledeće oblasti: nauka, umetnost, sport, privreda, poljoprivreda, javni (politički) rad.
 
Nagrada "Teodor Pavlović" za najbolju knjigu
 
Nagrada "Teodor Pavlović" za najbolju knjigu dodeljuje se za knjigu iz oblasti književnog, publicističkog, kulturno-istorijskog, naučnog i prevodilačkog rada objavljenu na srpskom jeziku u 2017. i 2018. godini.
 
Žiri u sastavu: dr Mirjana Brković (predsednik), dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović, književnik, uručiće nagrade u okviru manifestacije u Matici srpskoj u Novom Sadu.
 
Knjige i predloge u po četiri primerka poslati do 1. septembra 2018. godine na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo
 
Za sve informacije obratiti se na telefon 063/644-369 ili mejl adresu banatskikulturnicentar@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".