U Francuskoj od nove školske godine zvanično zabranjeni telefoni u školama

Francuski parlament danas je definitivno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u osnovnim i nekim srednjim školama, a ta odluka stupa na snagu od početka nove školske godine, 1. septembra.
U Francuskoj od nove školske godine zvanično zabranjeni telefoni u školama
Foto: Pixabay
Nakon što je prošle nedelje Senat dao zeleno svetlo za predlog o zabrani mobilnih telefona u francuskim školama, Skupština je danas usvojila zakon, kao rezultat kompromisa između dva poslanička doma, prenosi francuski mediji
 
Predlog zakona poslanika partije Republika u pokretu (REM), podnet u maju, predizborno je obećanje predsednika Emanuela Makrona, koje je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke više puta potvrdio.
 
Za predlog zakona danas su glasala 62 poslanika, dok je jedan bio protiv.
 
Poslanici stranke "Republikanci", Socijalističke partije, partije "Nepokorni" i Komunističke partije bili su uzdržani, zaključivši da novi zakon "neće ništa promeniti".
 
S druge strane, ministar obrazovanja pozdravio je usvajanje zakona kao "zakona 21. veka koji šalje poruku francuskom društvu, ali i međunarodnom".
  • Jelena

    31.07.2018 09:35
    Loša odluka
    Treba im dozvoliti ali blokirati signal i internet. Teško će im proći totalna blokada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet