Ekstremisti u sirijskom regionu oteli 36 žena i dece koje smatraju jereticima

Ekstremisti Islamske države oteli su u sirijskom regionu Suveida 36 žena i dece, pripadnika etničke manjine Druza, koje džihadisti smatraju jereticima, prenosi "Bi-Bi-Si".
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i lokalni sajt iz Suvejde objavili su da se veruje da su se otmice desila tokom prošlonedeljnih napada Islamske države na taj region, u kojem većinu stanovništva čine Druzi, treća po brojnosti verska manjina u Siriji.
 
Navodi se da je u samoubilačkim bombaškim napadima islamistima stradalo najmanje 215 ljudi.
 
Sirijska vlada kontroliše veći deo regiona Suveide, dok ekstremisti Islamske države tamo drže manji deo teritorije. Navodi se da je sirijska vojska, uz podršku Rusije, nedavno otpočela kampanju za zauzimanje preostalih džihadističkih i pobunjeničkih oblasti.
 
Navodi se da su nakon otmice, neke od žena uspele da pobegnu, dok su dve stradale. Islamska država nije se za sada oglašavala poput otmica.
 
Nije poznato ni da li su započeli pregovori o oslobađanju talaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.