Devetoro kadeta ispraćeni u vojne škole

Na konkursu za izbor građanstva za prijem u vojne škole, primljeno je devet kandidata Regionalnog centra Ministarstva odbrane Vranje, šestorica kandidata sa teritorije Grada, dvoje iz opštine Bujanovac, a jedan sa Kosovskog pomoravlja, rečeno je danas na ceremoniji svečanog ispraćaja kadeta u Domu vojske u Vranju.

Srednju stručnu vojnu školu upisao je Aleksa Stojković, a u 46. klasu Vojne gimnazije upisani su Luka Bačević, Lazar Veličković i Srđan Jovanović.

U 143. klasu Vojne akademije Univerziteta odbrane primljeni su Anastasija Stoilković, Zoran Nikolić i Aleksandar Nikolić, dok su Lazar Stošić i Dušan Nikolić upisani u 11. Klasu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univeziteta odbrane.

Regionalni centar Ministarstva odbrane Niš, organizovao je svečanost drugu godinu zaredom u cilju promocije vojnog poziva i dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

Načelnik planiranja pripreme za odbranu Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Branislav Stojanović, istakao je da se centar Ministarstva odbrane Vranje, koji pokriva Pčinjski upravni okrug, godinama nalazi u vrhu po broju prijavljenih kandidata.

“Vojnička uniforma duboko je utkana u tradiciju i svest našeg naroda. Prelaskom na profesionalni koncept popune, tradicionalna muška institucija vojska Srbije, širom je otvorila kapije kasarni, nudeći mogućnost školovanja i zaposlenja oba pola“, rekao je Stojanović.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, čestitao je budućim kandidatima na upisu u vojne škole.

“Nije mala stvar biti oficir i deo vojske Srbije. Istorija je pokazala da je srpska vojska jedan od stubova naše države i naroda. Želim da budete dostojni srpske zastave koju nosite, kao i oficirskih činova koje ćete poneti”, istakao je Antić.

Kao novina, ove godine svim primljenim kandidatima obezbeđene su besplatne karte za odlazak iz Vranja, odnosno Bujanovca do Beograda i nazad.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare