Šarčević posetio OŠ "Nikola Tesla" u Novom Sadu 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas OŠ “Nikola Tesla“ u Novom Sadu koja je uključena u Program modernizacije škola, a u čiju je adaptaciju u poslednjih godinu dana uloženo 180 miliona dinara.

Za dogradnju objekta i izgradnju sportskih terena iz budžeta Srbije uloženo je 128 miliona, dok je Grad Novi Sad investirao nešto više od 50 miliona dinara.

„Ovo je samo jedna od škola u Srbiji koje smo obnovili u protekle dve godine. Ako nastavimo ovim tempom za dve godine ćemo rekonstruisati sve škole u Srbiji“, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je ocenio da je za radove koji su preostali u toj školi potrebno neuporedivo manje sredstava.

„Ovako treba da izgledaju sve škole u Srbiji. Mislim da će i Vlada Srbije i Pokrajine naći i načina i sredstava da ovo nastavi da radi“, kazao je Šarčević i dodao da je bitno i da škole budu opremljene i savremenim nastavnim sredstvima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je u modernizaciju Osnovne škole „Nikola Tesla“ u tom gradu iz gradskog budžeta za pet godina izdvojeno dva miliona evra.

„Sve ovo radimo zbog budućnosti naše dece, da ostanu ovde, i iz škole ‘Nikola Tesla‘ šaljemo i poruku da zajedno, saradnjom Republike, Pokrajine i Grada, možemo mnogo toga da postignemo“, rekao je Vučević.

Osnovna škola „Nikola Tesla“ u Novom Sadu je ovim projektom dobila osam novih učionica, šest novih kabineta, jednu multifunkcionalnu prostoriju, kantinu, dva lifta za decu sa posebnim potrebama, osam toaleta, razglas, video nadzor, terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletsku stazu sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari