Subotica: Međunarodni festival za decu od 16. do 21. septembra

Međunarodni festival pozorišta za decu, 25. po redu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici.
Takmičerski deo programa čine predstave za decu iz celog sveta – njih 14 iz 12 zemalja. Na programu će biti predstave iz Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, Austrije i Srbije.
 
Specijalan program u okviru obeležavanja jubileja Festivala biće posvećen kineskom pozorištu za decu i u okviru njega će biti izvedene predstave Kineskog nacionalnog pozorišta za decu iz Pekinga i Pozorišne akademije iz Šangaja.
 
Od pratećih programa publika će imati priliku da uživa i u baletu "Pinokio" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesnom programu na centralnom gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promocijama knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade "Mali princ".    
 
U okviru Festivala odvijaju se i aktivnosti iz Iinterreg IPA CBC projekta Theatro i koje obuhvataju lutkarsku izložbu "Pet gradova-pet pozorišta", lutkarski kamp za decu iz Subotice i Segedina, gostovanje pozorišta "Kever Bela" iz Segedina u Subotici kao i reprizu dela takmičarskog programa Festivala u Segedinu.
 
Festival će dodeliti sledeće nagrade: Gran pri za najbolju predstavu u celini; nagradu za najbolju režiju; nagradu za najbolju scenografiju; nagradu za najbolju originalnu muziku; nagradu za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka; nagrade za glumačko/animatorsko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju. O nagradama će odlučivati tročlani međunarodni žiri sačinjen od istaknutih svetskih pozorišnih umetnika i teatrologa.
 
Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni.
 
Detaljnije o festivalu možete se pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".