Voždovac: Đaci i dalje van učionica

J. D.

05. 09. 2018. u 12:33

Roditelji učenika III-4 OŠ "Zmaj Jovan Jovanović" odlučni u nameri da ne puštaju decu na nastavu dok se učitelj Nikola Spasojević, koji je vodio decu u drugom razredu, ne vrati na staro radno mesto

Вождовац: Ђаци и даље ван учионица

Deo roditelja u dvorištu škole

UČENICI odeljenja III-4 OŠ "Zmaj Jovan Jovanović" ni juče nisu prisustvovali nastavi. Roditelji su odlučni u nameri da decu ne puštaju u školu sve dok se učitelj Nikola Spasojević, koji je vodio decu u drugom razredu, ne vrati na staro radno mesto. Sa direktorkom Vesnom Živković koja je pomenutog učitelja, koji je bio angažovan na određeno i bez licence, prebacila u produženi boravak, ne žele da komuniciraju, dok se, kako kažu, ne pojavi neko od nadležnih.


- Rešeni smo u nameri da razgovaramo sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i da mu objasnimo i predočimo u kakvoj se situaciji nalaze naša deca - objašnjava za "Novosti" jedan od roditelja.


- Direktorku smo prijavili Sektoru prosvetne inspekcije i od njih očekujemo odgovor. Dok se stvari ne vrate na staro decu nećemo slati u školu.

Do ove situacije došlo je, jer đaci ovog odeljenja već treći put menjaju razrednog nastavnika. Na početku drugog razreda nisu ni obavešteni o promeni. Prema ranijoj izjavi direktorke za "Novosti", zbog upisa manjeg broja đaka u prvi razred ove godine, dve učiteljice su "višak" odnosno nisu dobile generaciju prvaka. Jedna od njih postavljena je za učiteljicu III-4, a učitelj koji nema licencu premešten je u boravak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Đorđe

05.09.2018. 13:07

Drage mame,više rađajte decu a manje protestujte.Kao što vidite svake godine se upisuje sve manje dece u školama.Čini mi se drage mlade mame da ste postale isuviše sebične da bi se bavile obavezom kao što je rađanje i vaspitavanje više od jednog deteta,a to nije lepo.