Uhapšen napadač na advokaticu Veg

14:09:00 05.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin S. S. (72) uhapšen je u Beogradu, jer je juče u hodniku Osnovnog sudu u Novom Sadu udario advokaticu Enike Veg (65).

S. S. je advokaticu Veg udario u lice, nakon čega je ona pala i zadobila teške telesne povrede. Posle intervencije Hitne pomoći prevezena je u Urgentni centar.

Uhapšen napadač na advokaticu Vegfoto: A. K.

S. S. je odmah nakon incidenta pobegao iz suda, a policija je krenula u potragu za njim. Ometanje pravde je krivično delo za koje se tereti i po nalogu nadležnog tužioca zadržan je u pritvoru do 48 sati, pa će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Napadač na advokaticu Veg je suprotna stranka u jednom njenom slučaju, potvrđeno je iz njene kancelarije. Advokatska komora Vojvodine osudila je ovaj napad, uz obrazloženje da je napad na advokata zapravo napad na celo pravosuđe Srbije i da takva krivična dela moraju biti sankcionisana po hitnom postupku.

"Najavljujemo da ćemo sa velikim interesovanjem pratiti tok suđenja i nadamo se da će pravovremena reakcija države u ovom predmetu sprečiti buduće moguće napade na advokate", navodi se u saopštenju Advokatske komore Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?