Mektić: Ne postoji razlog za prisluškivanje Dodika i Vučića

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne postoji razlog zbog kojeg bi OSA prisluškivala predsednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da je reč o spinu.

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da, kako je naveo, tvrdnje o prisluškivanju ne odgovaraju istini, ali je napomenuo da problem predstavlja parlament BiH koji više od godinu dana nije imenovao nadležnu komisiju za nadzor nad radom OSA-e. 

"Nelogično je da parlamentarci upozoravaju na to, a do njih je da se dogovore i imenuju tu komisiju. Ako treba sedam dana neka sede i dogovore se, jer je to od izuzetne važnosti", naveo je Mektić, prenela je Fena.

Dodik je ranije rekao da OSA-u treba ukinuti, te da će to pitanje staviti na dnevni red Predsedništva BiH kao budući član te institucije, a ukoliko se to pitanje ne reši, upozorio je da će RS "izaći iz sporazuma o osnivanju te agencije i formirati posebnu agenciju".

Predsednik RS rekao je ranije danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije u Dubici pokazao srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću dokumente o prisluškivanju

Prema Dodikovim rečima, Obaveštajna agencija BiH je neprijateljska organizacija uperena protiv Srba, kojoj "legitimitet daju ljudi Mladena Ivanića". 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво