Bivši štoper Liverpula: "Džaka ne predstavlja Švajcarsku, on ne sme biti kapiten"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.09.2018.
17:35
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji reprezentativac Švajcarske i fudbaler Liverpula opleo je po vezisti Arsenala.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Dobro je poznato šta su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri uradili nakon postizanja golova protiv reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Gestikulirali su "albanskog-orla", a nedavno je to u Premijer ligi uradio i štoper Arsenala i Džakin saigrač Škodran Mustafi.

Švajcarski internacionalci su zbog takvog gesta novčano kažnjeni, a nedavno su ispred švajcarske reprezentacije uputili i zvanično izvinjenje zbog svojih postupaka.

Nemački reprezentativac se provukao.

Sada se ovim povodom oglasio i bivši reprezentativac Švajcarske i fudbaler Liverpula Stefan Anšo, koji je strogo kritikovao takvo ponašanje reprezentativaca "Sajdžija".

Anšo smatra da Džaka ne sme biti izabran za kapitena švajcarske fudbalske reprezentacije zbog takvog neprihvatljivog ponašanja.

"Mislim da kapiten mora da predstavlja švajcarski tim i Švajcarsku, Džaka to ne radi.

Ovo bi mogao da bude problem. Igrači poput Zomera, Lihštajnera i Šera, koji predstavljaju tradicionalnu Švajcarsku, mogli bi da osete isključenim, kao i navijači koji ne bi mogli da se poistovete sa timom.

Švajcarski igrači bez migracijske pozadine i švajcarski navijači, osećali bi se marginalizovanim
", izjavio je Anšo.

Anšo se potom okrenuo igračima koji ne pevaju himnu, za koje veruje da nisu u potpunosti posvećeni.

"Pojedini igrači pričaju o svojoj velikoj želji da igraju za Švajcarsku. Pitao bi ih, koje je to zadovoljstvo? Kako bi mogli da se pokažu na velikoj sceni? Jer nakon Svetskog prvenstva mogu da izdejstvuju bolji ugovor u svojim klubovima ili da izboksuju transfer?

Ne morate da uzvikujete himnu kao Južnoamerikanci i Italijani, ali u tim reprezentacijama vidim da igrači zaista osećaju da igraju za svoju zemlju
", dodao je bivši igrač Liverpula.

Stefan Anšo veruje da Džaka i Šaćiri moraju da zaborave na svoje predake za tih 90 minuta, kada na terenu nose dres Švajcarske.

Obojica su kažnjeni nakon svojih "ispada" tokom utakmice sa Srbijom, ali bivši defanzivac veruje da su morali biti upućeni i obučeni o svemu pre nego što su izašli na teren.

"Ja bih sakupio igrače dan pre utakmice i rekao bih im da će se susresti sa nečim posebnim. To bi se posebno odnosilo na igrače koji su proveli detinjstvo u bivšoj Jugoslaviji. Rekao bih im jasno da žustre reakcije ne smeju da ih ponesu.

Morate da trenirate ove mlade igrače ne samo da budu fudbaleri, već i da predstavlju Švajcarsku, iako imaju druge korene.

Dvoglavom orlu nema mesta u ovoj igri. Dvoglavom orlu nema mesta u nacionalnom timu
", jasan je bio Stefan Anšo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
As Roma 1998
Wednesday, 05.09.2018
18:40

Zivim u Svajcarskoj.Samo za ovu zadnju recenicu je upravu.Politika i sport neidu zajedno.Sto se ostalog tice da neigraju igraci koji nisu Svajcarci oni nikad svetsko prvenstvo nebi ni videli i to je ono sto ih boli.

avatar
amigo999
Wednesday, 05.09.2018
20:13

Te orlove ne pokazuju kada igraju protiv drugih ekipa (mancester Junajteda, Celzija itd), nego samo protiv Srbije. Nisu pokazali ljubav prema Kosovu nego mrznju prema Srbiji. Voleti svoju zemlju je odlicno, a oni koji mrze su losi i zlobni ljudi....I zasto ne igraju za Kosovo nego za druge?

avatar
Bor1s
Wednesday, 05.09.2018
20:45

U pravu je za sve, jer igraju za Švajcarsku samo zato što imaju finansijsku korist, inače bi rado igrali za Albaniju. Uostalom, proslavljanje gola simbolizujući albanskog orla dok nastupaš za Švajcarsku je krajnje nepoštovanje te iste Švajcarske koja ti je dala sve.
p.s. Piše se: u pravu, ne idu, ne igraju, ne bi.