Opština Zemun nudi Kamendin žiteljima Novogradske

M. S.

05. 09. 2018. u 23:59

Stigao predlog o privremenom smeštaju žitelja dela Novogradske ulice čije su kuće oštećene zbog klizišta. Dodatni problem u ulici prave teretnjaci i autobusi koji prolaze i rastresaju tlo

Општина Земун нуди Камендин житељима Новоградске

Iako je zabranjeno, Novogradskom idu i teretnjaci / Foto Privatna arhiva

STANARI dela Novogradske ulice u Zemunu juče su od Opštine dobili zvaničnu ponudu o mogućem privremenom smeštaju u Kamendinu, jer su njihove kuće oštećene zbog klizišta. Kako objašnjavaju žitelji ovog kraja, iako misle da im to i nije najbolje rešenje, jer su uslovi loši, razmisliće o ponudi. S druge strane, navode da im je u ovom momentu najveći problem što ulica nije sanirana, a teretna vozila se uprkos zabrani, kreću ovuda.

Aleksandar Trajković iz Novogradske ulice za sve komšije preuzeo je uput za selidbu u Kamendin.

- Zasada je potrebno da odnesemo uput u 27. marta zajedno sa fotokopijom rešenja o zabrani korišćenja objekata - kaže Trajković. - Komšije još nisu odlučile šta će da rade, ali će svakako razgledati smeštaj pre nego što donesu odluku.

Dok iščekuju rezultate koji će pokazati ko je krivac za nastalu situaciju, veliki prblem im predstavlja to što vozila GSP i teretnjaci prolaze kroz njihovu ulicu.

- Iako stoji znak, a vozila GSP su preusmerena na drugu trasu, često noću prekrate put i prođu ovuda - ogorčeni su stanari Novogradske. - Snimili smo i kamione, cisterne kako voze ovuda. Pisali smo dopis saobraćajnoj policiji, koja je jednom izašla i napisala nekoliko kazni, ali ih od tada više nema. Ako se nastavi tako, naše kuće, koje sve više klize ka ulici, survaće se skroz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Da ponovim

06.09.2018. 07:41

Nije u pitanju klizište, nego sleganje tla. Voda i les... Neodržavanje vodovoda je verovatni uzrok...