');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

OTIŠLI U AMERIKU ZA BOLJIM ŽIVOTOM, PA POGINULI Ovo su mladići iz Kraljeva koji su nastradali u STRAVIČNOM SUDARU KAMIONA

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Savkovski (31) iz Kraljeva poginuli su u sredu u američkoj državi Ililnois u blizini Hadsona u sudaru kamiona. Do udesa je došlo kada je vozač jednog od kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. U jednom od njih nalazili su se i prijatelji iz Kraljeva koji su poslednje dve godine zajedno krstarili američkim drumovima.

Aleksandar Sakovski i Mladen Petrović Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Sakovski i Mladen Petrović

Očevici ovog stravičnog udesa kažu da se sve odigralo jako brzo, a od siline udarca došlo je do eksplozije i požara.

- Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada video u životu. Ne mogu da verujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo. Bio sam na pet metara od mesta nesreće i vrućina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u deliću sekunde ugasila tri života – rekao je jedan od očevidaca ove nesreće koji je zaustavio auto i pokušao da pomogne, ali je vatra već bila zahvatila kamione.

Od kamiona nije ostalo gotovo ništa
Foto: youtube
Od kamiona nije ostalo gotovo ništa

Prijatelji iz Amerike, i kolege su u potpunom šoku. Ali, bili su veoma pribrani i brzi, pa su postavili tekst na jednom od poznatih sajtova u SAD na kojem se prikupljaju novčana sredstva, jer je potrebno 100.000 dolara da bi njihova tela mogla da se prebace i sahrane u Srbiji.

- Aleksandar Sakovski i Mladen Petrović su u svojim najboljim godinama došli u Ameriku u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli svojim porodicama i sebi. Krenuvši bez ičega, radili su vredno i naporno razne poslove i kao tim ušli u kamion. Njihov put ka sreći je tragično okončan u strašnoj nesreći u sredu, ostavljajući iza sebe sećanje na uvek nasmejana i vedra lica svima nam dragih Kruša i Coe. Ovim putem vam se obraćamo sa molbom da nam se pridružite u prikupljanju pomoći za porodice tragično nastradalih kako bi smo im pomogli u ovim teškim trenucima – napisao je Miloš Gubić iz Čikaga.

Naime, u sudaru dva kamiona poginule su tri osobe, u sredu ujutru oko 6 časova u blizini Hadsona.

Do udesa je došlo kada je vozač kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom.

"Kao kod svake nesreće u kojoj ima ljudskih žrtava, naše misli su sa njihovim porodicama. Želeli bismo da je ishod drugačiji, ali zahvaljujemo se ekipi vatrogasaca koja je odmah reagovala", izjavio je Šon Hil, pomoćnik šefa vatrogasne službe Hadson.

Sudeći po fotografijama sa lica mesta, najmanje jedan od kamiona se zapalio.

Na isti način stradao još jedan Srbin

Podsetimo, nedavno je još jedan Srbin stradao na sličan način, kada je Beograđanin Nemanja Spasić (29) poginuo 23. maja 2018. godine u tragičnoj saobraćajnoj nesreći dok je vozio kamion kroz Teksas.

Do stravične nesreće je došlo kada je old tajmer krenuo suprotnom trakom na auto-putu.

Prvi sudar je izbegnut kada je dodž koji mu je išao u susret uspeo da ga zaobiđe. Međutim, vozač old tajmera je nastavio da se kreće i sudario se sa cisternom koja je od siline udarca izletela u suprotnu traku i udarila u kamion koji je vozio Nemanja.

Cisterna je ubrzo eksplodirala, a život su izgubii vozač i Nemanja.