SP: Bezbolan poraz Srbije od Poljske 1Foto: EPA-EFE/ VASSIL DONEV

Odbojkaši Srbije porazom su završili drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se igra u Italiji i Bugarskoj. Od njih su u trećem kolu H grupe bili bolji Poljaci i to maksimalnim rezultatom – 3:0 u setovima.

Taj poraz neće koštati Srbiju, budući da su „Orlovi“ još sinoć nakon pobede Francuske nad Poljskom (3:1 u setovima) obezbedili mesto na završnom turniru ovog prvenstva, koji će se igrati u Torinu, a u kome će uzeti učešće šest najboljih reprezentacija na tekućem šampionatu.

Večeras su odbojkaši Srbije igrali samo za prvo mesto u grupi i eventualni plasman Francuske na „fajnal siks“, ali kako je trijumfovala Poljska tako je Francuska ispala iz daljeg toka takmičenja, a Srbija je dalje prošla kao jedna od najbolje dve drugoplasirane reprezentacije iz četiri novoformirane grupe u drugoj fazi šampionata.

Ovo je bio ubedljivo najslabiji meč srpskih odbojkaša na Svetskom prvenstvu, izabranicima Nikole Grbića ništa nije polazilo za rukom večeras, mada se mora priznati i da je Poljska prikazala izvanrednu igru u Varni.

Nijedan srpski odbojkaš nije bio u poenterskom smislu dvocifren večeras, pa je i to jedan od razloga zašto je Poljska slavila izuzetno ubedljivo po setovima – 25:17, 25:16, 25:14.

Sa druge strane protivnik je odlično servirao, blokirao, a i u napadu je bio izuzetno kvalitetan.

Na „fajnal siksu“ će se naći SAD, Rusija, Poljska, Srbija, Brazil i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari