Zvezda osvojila Superkup ABA lige 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su na dominantan način Superkup ABA lige nakon pobede u finalu nad ekipom Budućnosti 89:75 (28:16, 29:16, 21:23, 11:20).

„Crveno-beli“ su odigrali impresivno u prvom poluvremenu, odbrana je bila na visokom nivou, a napad je bio besprekoran.

Ubačenih 57 poena u prvom poluvremenu Crvene zvezde dovoljno govori o napadačkim kvalitetitetima kojima raspolaže ova generacija šampiona Srbije, pa će sa punim pravom tim sa Malog Kalemegdana ući u novu sezonu kao prvi favorit za osvajanje ABA lige koja počinje u petak.

Igra u reketu, šut za tri poena, kontre, sve je bilo samo onako kako je trener „crveno-belih“ Milan Tomić mogao da zamisli uoči ovog finala, a može se reći da su svi igrači bili na visini zadatka, te i da generalno na ovom turniru Zvezda nije imala nijednu slabu tačku, kako u sastavu, tako i u samoj igri.

Budućnost je parirala Zvezdi samo u prvih pet minuta meča i to preko Danila Nikolića koji je trojke šutirao 4/4, ali ni on nije mogao da napadački „isprati“ Džo Reglanda, Stratosa Perpeloglua i Maika Cirbesa, pa se beogradski tim veoma brzo odvojio na dvocifrenu razliku koju je samo dodatno do poluvremena uvećavao.

U drugom poluvremenu Budućnost je zaigrala bolje, ali je to bilo dovoljno samo za častan poraz u velikom finalu Superkupa ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari