Ovca ojagnjila četvorke

A. R.

24. 09. 2018. u 08:52

U domaćinstvu porodice Marjanović iz okoline Prijepolja. Ovakav neobičan događaj ne pamte ni stariji meštani

Овца ојагњила четворке

Predrag Marjanović sa sinovima Rašom i Vukom - Foto A. Rovčanin

ŽITELjE Limske doline obradovala je vest da je u domaćinstvu porodice Marjanović iz Velike Župe kod Prijepolja ovca ojagnjila čak četiri jagnjeta. Ovo nije čest slučaj, pa vlasnik sa ponosom ističe da je srećan što se ovo dogodilo baš u njegovom toru.

Porodica Predraga Marjanovića stočarstvom se bavi više od pola decenije. Na uzornoj farmi ovog domaćinstva je tridesetak ovaca i isto toliko alpskih koza, dok se dvorištem šepure kokoške i druge sitne životinje.

Predrag kaže da je bio iznenađen kada je ugledao četvoro identičnih zdravih jagnjadi, i da ovaj dar prirode nije očekivao.

- Dešavalo se da ovce ojagnje dvoje ili troje, ali ovo prvi put vidim - u dahu priča ovaj vredni domaćin. - Ovca nije mogla da prehrani četvoro jagnjadi, pa je dvoje ubrzo odbacila. Probali smo veštačkom hranom da i njih održimo u život, ali je jedno ipak uginulo.

Predrag Marjanović se bavio privatnim biznisom više od 20 godina, ali je pre nekoliko godina rešio da napusti višedecenijski posao, da zatvori firmu i da se posveti prirodi i zdravom načinu života na selu.

Pored stočarstva obrađuje i desetak hektara poljoprivrednog zemljišta, na kojem uzgaja sve namirnice neophodne za život. Višak mesa, sira i povrća, plasiraju uglavnom na tržište u Prijepolju i okolnim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KALFA

24.09.2018. 12:10

Cestitam domacinima, neka im je stoka korisna. Ja sam imao taj slucaj pre par godina samo je jedno uginulo ali tri je sama odgajila na dve sise.

Petar M

24.09.2018. 14:24

Lepo I korisno, ovce, koze, poljoprivreda I pijaca, radis u prirodi I zivis zadovoljn.