');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Stiže još optužbi protiv Trampovog kandidata za Vrhovnog sudiju: Javila se još jedna žrtva SEKSUALNOG NAPASTVOVANJA Kavanoa

Tek što je postignut dogovor o tome da pred senatskim odborom pojavi žena koja kandidata za sudiju američkog Vrhovnog suda optužuje za seksualno napastvovanje u vreme kada su oboje bili tinejdžeri, pojavila se žena koja tvrdi da je bila njegova žrtva tokom studija.

Bret Kavano Foto: Tanjug/AP
Bret Kavano

Magazin "Njujorker" piše da je to 53-godišnja Debora Ramirez, koja je opisala incident na pijanoj žurci na univerzitetu Jejl.

Bret Kavano, koji čeka potvrdu Senata da bi po preporuci predsednika SAD ušao u Vrhovni sud, demantovao je da se incident uopšte dogodio, a optužbe nazvao pokušajem da se ukalja njegovo ime.

"Njujorker" piše da je Ramirezova bila nesklona da javno govori, delom i zato što u sećanju ima "rupa" pošto je pila u vreme incidenta, a priznala je da ne bi mogla da ulogu Kavanoa u tome opiše sa izvesnošću.

Magazin navodi da je Ramirezova, "nakon šest dana pažljivog procenjivanja svojih sećanja i nakon konsultacija sa advokatom", rekla da je dovoljno uverena da može verno da rekonstruiše događaj.

Senatorka Dajan Fejnstin, demokrata iz Kalifornije u Odboru za pravosuđe, odmah je zatražila da se odlože sve akcije koje bi vodile imenovanju Kavanoa.