Evropa odbranila Lejver kup, Nole i Fedeks dogovaraju zajednički odmor

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 10:47

Federer, Đoković, Zverev, Dimitrov, Gofan i Edmund rezultatom 13:8 u Čikagu savladali Kirjosa, Andersona, Švarcmana, Iznera, Soka i Tijafoa

U Čikagu je završeno i drugo izdanje egzibicionog teniskog takmičenja - Lejver kupa i pobedu je ponovo zabeležio Tim Evrope nad Timom sveta i to ovaj put ukupnim rezultatom 13:8.

Poslednji poen za ekipu Starog kontintinenta osvojio je Aleksander Zverev koji je uspeo da preokrene protiv Kevina Andersona sa 6:7 (3), 7:5 i 10:7. Za Tim Evrope koji su sa klupe predvodile švedske legende Bjorn Borg i Tomas Enkvist igrali su Švajcarac Rodžer Federer, Srbin Novak Đoković, Nemac Aleksander Zverev, Bugarin Grigor Dimitrov, Belgijanac David Gofan i Britanac Kajl Edmund. Tim sveta, predvođen njujorškom braćom Džonom i Patrikom Makenrom igrao je u sastavu: Anderson (JAR), Nik Kirjos (Australija), Dijego Švarcman (Argentina), Džon Izner, Džek Sok i Franses Tijafo (svi SAD).

Izabrane vesti

Iako je naš as izgubio i u dublu sa Fedeksom, a potom i u singlu od Andersona, smatra da je mnogo dobio tokom protekla tri dana, a pre svega je bilo očigledno da su on i Švajcarc konačno "kliknuli", što se dobro videlo i tokom meča, ali i na potonjim konferencijama za medije. Ovo novo prijateljstvo ovekovečile su i zajedničkom, prilično opuštenom fotografijom njihove supruge, Jelena i Mirka koju možete pogledati OVDE.

"Ako postoji savršen san o tenisu, onda je to ovo. Borg na klupi, a svi ovi igrači oko tebe, navijaju, a sa druge strane Džon Mekenro... Divno iskustvo i presrećan sam što sam ga doživeo. Svidelo mi se i to što sam se više družio sa Rodžerom i ostalim članovima tima, što smo mogli da pričamo o teniskoj taktici, jedan drugog da podržavamo, razgovaramo i o porodicama, fudbalu. Nadam se da ćemo se ponovo uskoro naći", rekao je Novak na šta se Švajcarac nadovezao u šali:
"Možda zajednički porodični odmor... "
"Ako ti platiš",
Novak je odgovorio.
"Može! Bilo je super to što smo Nole i ja proveli više vremena zajedno. Tokom svih ovih godina smatrao sam da možemo biti bliži i pored napetog rivalstva. Bolje smo se upoznali i zaista je to osvežilo naš odnos. Naravno, rivalstvo na terenu će ostati", zaključio je Švajcarac.

Foto: Youtube printscreen


tagovi

Lejver kupRodžer FedererMirka FedererNik KirjosGrigor DimitrovKevin Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara