InfoFoto: Arhiva

Produžen rok za sklapanje DECENIJSKOG reprograma

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 24 09 2018

Zbog velikog interesovanja Kragujevčana, produžen je rok za sklapanje sporazuma o reprogramu dugovanja prema gradskim preduzećima, koja su u Sistemu objedinjene naplate, do kraja oktobra. Građani su u prilici da u prostorijama Javnog stambenog preduzeća sklope sporazum o reprogramu duga na 10 godina uz minimalnu mesečnu ratu od 500 dinara. Inače, Kragujevčani za komunalne usluge duguju oko 2,1 milijardu dinara. 

Tokom cele prošle radne nedelje veliki broj sugrađana je došao u JSP Kragujevac u nameri da sklopi Sporazum o reprogramu. Stvarale su se ogromne gužve i veliki redovi, a vidljiva je bila i strepnja kod sugrađana da li će svi stići na vreme da predaju zahtev i otpočnu proceduru. Spremnost svih zaposlenih u JSP Kragujevac da sugrađanima izađu u susret, da bi se ispoštovala njihova potreba da izmire sva svoja dugovanja sklapajući Sporazum o reprogramu, doneta je odluka da se istek roka pruduži do kraja oktobra 2018. godine”, saopšteno je iz JSP Kragujevac. 

Na osnovu evidencije komunalnih preduzeća koja učestvuju u Sistemu objedinjene naplate (SON), a to su JSP “Kragujevac”, JKP “Šumadija Kragujevac” i “Energetika”, utvrđeno je da građani Kragujevca za komunalne usluge ukupno duguju 2,1 milijardu dinara, a u to su uračunate i obaveze građana nastale po osnovu sudskih i izvršnih postupaka. 

Kragujevčani mogu da sklope ugovore o reprogramu duga na 120 mesečnih rata do 31. oktobra u prostorijama Javnog stambenog preduzeća radnim danima od 8 do 14 časova i subotom od 8 do 12 časova.  

U Javno-stambenom preduzeću i na naplatnim mestima ovog preduzeća, uz ličnu kartu i popunjen obrazac, građani mogu da podnesu zahtev za reprogram, a nadležni službenici će ih obavestiti o daljem postupku i datumu potpisivanja ugovora. Za sve detaljne informacije u vezi reprograma, građani mogu da se obrate službi reklamacija i naplate Javnog stambenog, na telefon 034/617-0-627 ili putem elektronske pošte na adresu: reprogram@jspkragujevac.rs.