Potpisan protokol o saradnji MUP-a i Telekoma

Tanjug

24. 09. 2018. u 15:07

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk danas su potpisali protokol o saradnji

Потписан протокол о сарадњи МУП-а и Телекома

Foto Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk danas su potpisali protokol o saradnji kojim je predviđeno da svi zaposleni u MUP-u u narednih šest meseci besplatno dobijaju 1.000 dinara mesečno za korišćenje usluga mobilne telefonije te kompanije.

Stefanović je rekao novinarima da je reč o novim pripejd karticama koje svim zaposlenima u MUP-u i članovima njihovih porodica donose olakšice u korišćenju mobilne telefonije i prenosa podataka.

"MUP svakodnevno razmišlja o budućnosti i novim naprednim tehnologijama sa ciljem da kroz razvoj digitalne mreže bezbednost zaposlenih u državnim institucijama u Srbiji koji koriste digitalnu komunikaciju bude još bolja", rekao je Stefanović.

On je dodao da je upravo zbog sigurnosti građana potrebno baviti se razvojem mobilne i fiksne telefonije, prenosom podataka i interneta.

"Hoćemo da se oslonimo na naše domaće kompanije koje su svoj rad posvetile tome da Srbija bude bezbednija i naporno rade na razvijanju informatičke pismenosti i sistema zaštite podataka", kazao je Stefanović.

Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk rekao je da je Protokol o saradnji sa MUP-om potpisan na dve godine.

"Osim pripejd paketa, protokol definiše i pogodnosti vezane za bonus pretplate od jednog dinara. Te bonus pretplate zavise od vrste servisa, ali smo mi obuhvatili sve servise i postpejd pakete i za svaki definisali odgovarajuće uslove korišćenja", kazao je Ćulibrk.

On je rekao da je MUP pojedinačno najveći korisnik usluga Telekoma Srbije i da redovno izmiruje svoje obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rango

24.09.2018. 17:18

To na račun države džabe da zvrckaju???? Ajd malo I vodu, struju i šta drugo... Mora vodja da privoli

sass

24.09.2018. 18:08

a do sada je MUP koristio iskljucivo telekomove usluge za sluzbene telefone, pa je pitanje sta se zapravo potpisalo jer nije to sto pise u tekstu... ili bar nije dobro objasnjeno