"Zlatna lopta" kao nikada pre - Francuzi daju dve nove nagrade!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.09.2018.
15:34
Izvor: Sportske.net

Fudbal evoluira u svakom segmentu.

EPA/VALERIANO DI DOMENICO
EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

Čuveni list Frans fudbal objavio je danas da će od ove godine davati nagradu u još dve kategorije - najbolji mladi fudbaler do 21 godine i Zlatnu loptu za najbolju fudbalerku sveta.
Nagradu za najboljeg mladog igrača nosiće ime proslavljenog francuskog reprezentativca Rejmonda Kope, a pravo glasa imaju svi živi dobitnici Zlatne lopte koja se dodeljuje od 1956. godine.

Novina je da će nagradu od ove godine dobijati i fudbalerke.

"Ženski fudbal raste enormnom brzinom i zaslužuje isto poštovanje koje ima svet muškog fudbala", objasnio je urednik francuskog lista Paskal Fere.

Ovo nije identična nagrada kao i FIFA fudbaler godine pošto su se dve organizacije odvojile 2016. godine.

Ovogodišnja ceremonija dodele priznanja Frans fudbala biće 3.decembra u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 24.09.2018
18:00

Pa mora ovako kad je FIFA izignorisala Grizmana, Kantea, Mbapea koji svi zasluzuju nagradu vise od trojice nominovanih. Salaha cuda od jedne sezone, Ronalda koji je spreman za penziju i Modrica koji nije ni u top3 igraca hrvatske bio na svetskom.

avatar
Monday, 24.09.2018
16:08

ma daj sve to ukinit

avatar
Agent Provocateur
Monday, 24.09.2018
15:42

Ma ovo je obesmisljeno kao i sve ostale nagrade pa i van sfere fudbala. Ko je sve dobio nobela pa to je da se prekrstis, oskar je odavno smesan a sada vidim covek moze da da 15 golova u Ligi Sampiona i da ga uefa izignorise ili na primer da osvoji Svetsko prvenstvo i da ga fifa izignorise. Onca ce ovi davati 'svojima' a oni drugi 'njihovima' i tako.

avatar
papirnica
Monday, 24.09.2018
17:32

Bravo jedini pravi ili među prva tri sigurno bi trebao da bude Grizman gde su oni našli Salaha samo oni znaju, znači ovako Grizman, Ronaldo, pa tek Modrič.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 26.09.2018
00:15

Upravo - nije bitno ko je prvi, ali ne mozes da ignorises da neko osvoji svetsko tako sto pregazi sve i odjednom ispada da nijedan igrac ne zasluzuje ni u uzi izbor Fife. Neko osvoji ligu sampiona i da 15 golova i to u kakvim momentima i nije ni u prva tri. Smesno. Kao ono za puskasa, pa onaj gol nije ni za prvih deset, salah je dao bar tri bolja gola prosle sezone.