Optimizam Nikole Grbića: Radujem se mečevima protiv Italije i Poljske

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 17:50

“Kada se uđe među šest najboljih ekipa na svetu nema tu mnogo razlike”, poručio selektor naših odbojkaša

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić istakao je uoči mečeva u završnici Svetskog prvenstva da su Italija i Poljska veoma teški protivnici, ali da priželjkuje te utakmice.

Reprezentacija Srbije će u završnici planetarnog turnira igrati u grupi sa aktuelnim braniocem trofeja Poljskom i domaćinom Italijom, te će imati težak zadatak kako bi se domogli naredne faze.

Izabrane vesti

Prve dve ekipe iz dve grupe idu u polufinale, a Srbija će tražiti mesto među njima. Selektor Nikola Grbić zna da su protivnici veoma jaki, ali Orlovi će uraditi sve ne bi li došli do borbe za medalju.
“ Kad se uđe među šest najboljih ekipa na svetu, nema mnogo razlike, nema mnogo preferencije. Naravno, Italija je tu doživela samo jedan poraz i to od Rusije (3:2), a tada su maltene bili već kvalifikovani, tako da, sigurno da će to biti veoma težak meč. Igraju veoma dobro, kompletni su i igraju pred svojim navijačima”, rekao je Nikola Grbić.

Srbija će ponovo za protivnika imati Poljsku od koje su juče poraženi, iako meč nije imao rezultatski značaj.
“Radujem se ponovnom susretu sa Poljskom. Sada će biti malo drugačije okolnosti od onih koje su bile juče i nadam se drugačijem ishodu meča. Opet kažem, ne razmišljamo o tome šta bi bili da smo u drugoj grupi. Svaka grupa je jaka i sad ako hoćemo da idemo do kraja, moramo da pobeđujemo, s kime god igrali”, dodao je Grbić.

Srbija će sutra od 21.15 igrati protiv Italije, dok će se u sredu sastati sa Poljskom od 20.30.


tagovi

Nikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara