Kolektor - put u budućnost

J. Stojković

24. 09. 2018. u 18:58

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u radnoj poseti Vranjskoj banji. Prečišćavanje otpadnih voda jedan od uslova za dolazak stranih investitora

Kолектор - пут у будућност

Foto J. Stojković Početak radova nadomak Vranja

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je prisustvovala početku radova na kolektoru u Vranjskoj Banji i podsetila da je ulaganje u razvoj saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture uslov za bolji život na jugu Srbije - što je prvi korak u privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

- Na teritoriji Pčinjskog okruga je tokom prethodnih nekoliko godina otvoreno više od 3.000 radnih mesta, a cilj nam je da ih bude i znatno više - istakla je Zorana Mihajlović i precizirala da su projekti u komunalnoj infrastrukturi, čija vrednost u Vranju iznosi 30 miliona evra, važni i zbog zdrave životne sredine, odnosno zbog budućih generacija.

Prisutne je podsetila i na to da je uspešno završeno ulaganje u vodosnabdevanje grada pod Pržarom "teško" oko pet miliona evra, a da će triput veća suma biti uložena u izgradnju kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi svaki čovek u Vranju imao čistu vodu i priključak na kanalizacionu mrežu.

Inače, izgradnja 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže će koštati dva i po miliona evra, izvođač radova je konzorcijum koji predvodi firma "Jedinstvo" iz Sevojna, a rok za završetak radova u Vranjskoj Banji ističe u septembru naredne godine.

- Sve su ovo kapitalne investicije za čitav jug Srbije, a posebno su dragocene za dalji razvoj Vranjske Banje u oblasti turizma, odnosno stvaranje uslova za nove investicije - procenio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

SAOBRAĆAJ

ZORANA Mihajlović je iznela i podatak o tome da je tokom prethodne tri godine u Pčinjskom okrugu uloženo oko 1,4 milijarde u održavanje puteva, da je obnovljeno oko 55 kilometara pruga, te da je u završnoj fazi obnova dve železničke stanice izgrađene još 1889.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

e

24.09.2018. 20:57

otpadne vode su uvek bile put u buducnost, odatle gamad dolazi, buducnost stigne kad se gamad tamo vrati