PITI I TEHNIČKI NOKAUT: River plata na Bombonjeri očitala lekciju Boki juniors

V.N.

24. 09. 2018. u 19:11

Argentinski Superklasiko je sedmi put uzastopno pripao po rangu slabijem rivalu i gostu. Peti put River plati, dok je Boka juniors dobila dva na Monumentalu

ПИТИ И ТЕХНИЧКИ НОКАУТ: Ривер плата на Бомбоњери очитала лекцију Боки јуниорс

Fudbaleri Rivera pred navijačima najvećeg rivala Foto AP

ARGENTINSKI Superklasiko je sedmi put uzastopno pripao po rangu slabijem rivalu i gostu. Peti put River plati, dok je Boka juniors dobila dva na Monumentalu! Boka je bila favorit na svojoj "Bombonjeri" a doživela je novi tehnički nokaut - 0:2. Trener Marselo Galjardo je opet taktički nadmudrio Giljermea Bariosa Skelota, peti put uzastopno na "Bombonjri" u poslednje dve sezone! A za egzekuciju su se pobrinuli golčinama za priču Gonzalo Piti Martinez (15) i Ignasio Skoko (69), isti strelci kao u martovskom meču Superkupa!

I dok Skeloto priča kako ga Galjardo nije taktički iznenadio, mediji su mu poslali jasnu poruku: "Prvi put je možda slučajno, drugi je možda slučajno, ali peti put nije slučajno". "Tehnički nokaut" (naslov "Ole") izveo je sjajni Piti Martinez kad je u 15. minutu volejčinom sa 15 metara iskosa poveo River ka pobedi. Sličan je postigao pre godinu dana.

- Bili smo mirni, pametni, odigrali smo našu igru i iskoristili smo nervozu rivala. Igrali smo srcem i glavom, ispisali smo novu istoriju i pokazali da River niko ne sme da otpisuje - istakao je Martinez.

Nije imala sreće "desetka" Rivera jer ga je Barios nedugo zatim povredio, a do tada je gurao rivalima loptu kroz noge, bio daleko najbolji na terenu.

- Osetio sam bol u mišiću i nisam mogao da nastavim. Hvala igračima što su moju tugu pretvorili u radost. Nadam se da ću već za Independijente biti spreman - rekao je novopečeni argentinski reprezentativac.

Golgeter Rivera Ignasio Skoko je ušao sredinom drugog dela, ali je odmah rešio meč bombom pod prečku. U Boki se žale na sudiju, smatraju da su oštećeni za penal, dok u finišu nisu imali ni sreće jer su pogađali okvir gola sjajnog Franka Armanija.

POSLEDNjIH SEDAM

Boka - River 0:2

Boka - River 0:2

Boka - River 0:1

River - Boka 1:2

Boka - River 1:3

Boka - River 0:2

River - Boka 2:4

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije