Vučić kritikovao kolege iz SNS što nisu snažnije branili Anu Brnabić

Beta 24.09.2018

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas stranačke kolege jer nisu dovoljno stali u zaštitu i odbranu premijerke Ane Branbić kojoj je jedan od lidera opozicije uputio uvrede i pretnje.

On je na sednici Glavnog odbora SNS u Beogradu rekao da su više reagovali na "neke gluposti" nego kada je jedan od lidera opozicije zapretio silovanjem premijerki.

"Ako nećete da se sukobite sa onima koji direktno propagiraju silovanje, onda nemojte da budete u ovoj stranci. Ne sme naša stranka da postane ono što su oni i zato stranka mora imati borce koji će da se bore rečima, idejom, marljivošću, da se bore za svoje kolege, prijatelje i normalnu Srbiju. Srbija nije normalna ako neko silom hoće na vlast da dođe ili propagire silovanje", istakao je Vučić.

Vučić je za predsednika sindikata Sloga i jednog od osnivača Saveza za Srbiju. Željka Veselinovića koji je uputio uvrede Ani Brnabić rekao da je "kreten".

"Jel' treba da postane normalno u Srbiji da se poziva na silovanje i da to bude način komunikacije sa ženama. Zamislite da je to neko rekao vašoj majci, sestri, ženi bilo kome, da li biste to voleli, ali pošto je Ana (Brnabić) onda da ćutimo, da ne reagujemo", upitao je Vučić svoje stranačke kolege.

On je istakao da ga ne interesuje zašto ćute profesori, akademici, "samoproklamovana elita, ali da ga interesuje zašto su na uvrede ćutali naprednjaci.

Željko Veselinović je pre nekoliko danas na društvenoj mreži Fejsbuk vređao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rialiti programu i jer je, kako je ocenio, stala na stranu vlasnika Televizije Pink, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rialiti programe i zatražio njihovo uklanjanje s televizija sa nacionalnom frekvencijom.Sednica GO je posle Vučićevog govora zatvorena za javnost. Na dnevnom redu je program stranačkih aktivnosti koje uključuju i nekoliko predstojećih lokalnih izbora, kao i osnivanje fondacije koja će nositi ime Brane Crnčevića, jednog od osnivača SNS.

(Beta, 09.24.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »