Luka Modrić najbolji na planeti!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 22:00

Luka je iza sebe ostavio Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda, s tim da se Portugalac nije pojavio na zvaničnoj ceremoniji, pošto je izvesno još ranije saznao da neće osvojiti trofej

Fenomenalni hrvatski vezista Luka Modrić poneo je titulu najboljeg igrča na planeti za 2018. godinu po izboru FIFA!

Luka je iza sebe ostavio Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda, s tim da se Portugalac nije pojavio na zvaničnoj ceremoniji, pošto je izvesno još ranije saznao da neće osvojiti trofej.

Izabrane vesti

Modrić je ove godine poneo sve nagrade. Proglašen je za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, potom je izabran za najboljeg igrača Evrope, a sada je zvanično proglašen i za najboljeg fudbalera na svetu.
"Velika je čast i predivan trenutak stajati ovde s ovim trofejom. Ovo nije samo moj trofej, već i trofej mojih saigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje porodice jer bez njih nikada ne bih postao ovo što jesam", poručio je Modrić.

Hrvatski as se se posebno zahvalio i kapitenu generacije Hrvatske iz 1998. godine Zvonimiru Bobanu, koji je zaplakao tokom Modrićevih reči.
"On je bio moj uzor i inspiracija. Oni su nam pokazali da i mi možemo da sanjamo veliki rezultat. Voleo bih da pohvalim i moju Hrvatsku. Imali smo predivno leto, hvala vam na podršci i predivnim emocijama", dodao je Modrić.

Za najbljeg trenera po izboru FIFA izabran je Didije Dešan, koji je se nalazio u konkurenciji Zinedina Zidana i Zlatka Dalića. Titulu najboljeg mladog igrača na planeti poneo je Kilijan Mbape, a trofej najboljeg čuvara mreže na planeti Tibo Kurtoa.

Može se reći da je iznenađenje predstavljala dodela Puškaš nagrade ili izbora za najbolji gol sezone, koju je dobio Mohamed Salah za pogodak na utakmici sa Evertonom, bez obzira na fantastične makazice Kristijana Ronalda i Gereta Bejla, ali i još mnogo sjajnih pogodaka.

U FIFPro najboljih 11 na planeti našli su se De Hea, Dani Ales, Serhio Ramos, Rafael Varan, Marselo, Modrić, Kante, Mesi, Mbape, Azar i Ronaldo.

Foto: Action images


tagovi

Luka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara