Modrić se na tri jezika zahvalio svima, čestitao Salahu i Ronaldu i prisetio se svog fudbalskog idola

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.09.2018.
23:37
Izvor: Sportske.net

Hrvatski vezista bez sumnje nikada neće zaboraviti 2018. godinu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Dodeljene su FIFA "The Best" nagrade najboljim pojedincima iz fudbalskog sveta za 2018. godinu, a Luka Modrić je imao tu čast da ponese nagradu za najboljeg igrača sveta.

Predsednik Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija Đani Infantino i britanski glumac Idris Elba uručili su nagradu vezisti Reala i hrvatske reprezentacije, a evo šta je on imao da kaže.

"Dobro veče svima, velika je čast i prelep osećaj stajati ovde sa ovim sjajnim trofejom, pre svega, čestitao bih Mohamedu i Kristijanu na sjajnim sezonama i siguran sam da ćete u budućnosti imati još prilika da se borite za ovaj trofej.

Ovaj trofej nije samo moj, on je za sve moje saigrače iz Real Madrida, za sve moje saigrače iz reprezentacije Hrvatske, za sve trenere za koje sam igrao, bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Hvala im puno.

Ovaj trofej je i za moju porodicu, bez koje ne bih bio igrač i osoba koja sam. Oni su za mene najbolji.

Hvala i mojim navijačima širom sveta, na velikoj podršci i ljubavi koju su mi pokazali, to mi puno znači, a zahvalio bih i svima koji su glasali za mene.

U ovom trenutku bih pomenuo mog fudbalskog idola, kapitena reprezentacije Hrvatske iz 1998. godine, koja je na prvom učešću osvojila bronzu u Francuskoj. On je bio moja velika inspiracija i zbog tog tima smo verovali da ćemo uraditi nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti isto za naredne generacije.

Ova nagrada pokazuje da svi možemo da postanemo najbolji, uz naporan rad, posvećenost i verovanje, svi se snovi mogu ostvariti
", rekao je Modrić.

Na kraju je rekao i par reči na španskom i hrvatskom.

"Voleo bih pozdraviti moju Hrvatsku, kakvo smo samo prelepo leto imali i hvala vam na predivnim emocijama. Uživali smo, hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam velike pozdrave", rekao je najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Tuesday, 25.09.2018
08:08

Kao decak Milanista, kao mator Madridista:-D Ne znaju svi da je Boban bio kapiten 1998.

avatar
äxwell
Tuesday, 25.09.2018
07:45

Veoma zanimljiv govor! Malo trema drmala al je bio zanimljiv za slusati...Svaka mu cast zasluzio je nagradu..Genijalac u veznom redu i ovo mu je kruna velike karijere..

avatar
Tuesday, 25.09.2018
02:18

Ode luka u mornare

avatar
djan_franko
Monday, 24.09.2018
23:48